Apple-Music-WWDC

Net op tijd: 20.000+ indielabels aangesloten bij Apple Music

Radiohead, Adele, Jack White en meer. Met twee handtekeningen is het aanbod van Apple Music een week voor de komst van dienst een stuk uitgebreider geworden.

Apple-Music-iOS-icoonMinder dan een week voordat we aan de slag kunnen met Apple Music, heeft Apple een enorme deal gesloten met twee grote bedrijven die meer dan twintigduizend indielabels omvatten. Ook is de eerste exclusieve muzieksingle van Apple Music onthuld.

Nu het Britse muziekbedrijf Beggars Group en digitale rechtenorganisatie Merlin Network hun handtekening onder het Apple Music contract gezet hebben, is het aanbod van indielabels ineens flink toegenomen.

Radiohead, Adele en Jack White

Zo distribueert Beggars Group onder meer de muzieklabels XL Recordings, 4AD en Rough Trade Records met artiesten als Radiohead, Arcade Fire, Adele en Jack White. Het Merlin Network vertegenwoordigt meer dan 20.000 kleinere labels. Niet de minste namen dus, die een groot gat in het aanbod van Apple Music zouden slaan, als ze ontbraken.

De twee bedrijven gaan akkoord met de voorwaarden van Apple Music na het besluit van Apple om artiesten ook per stream te betalen in de drie maanden durende proefperiode. Waar zo’n open brief van Taylor Swift al niet goed voor is.

Lees ook: onsdossier over Apple Music

Eerste exclusieve single onthuld

Het is een mooie dag voor Apple Music, want vandaag onthulde Pharrell ook de eerste single die exclusief op Apple’s muziekdienst verschijnt. ‘Freedom’ van Pharrell kan oplettende luisteraars overigens bekend voorkomen: het nummer werd gebruikt in de promo van Apple Music tijdens de WWDC-keynote. Op de Facebookpagina van Pharrell Williams wordt het nummer gepresenteerd met de tekst “Freedom. June 30th Apple Music.”

30 juni

Apple Music verschijnt volgende week dinsdag 30 juni samen met iOS 8.4, die de vernieuwde Muziek-app met zich meebrengt. Voor tien euro per maand kun je onbeperkt muziek luisteren, of vijftien euro voor een gezinsabonnement van zes personen.

Ben jij van plan om volgende week dinsdag de overstap naar Apple Music te maken? Bekijk dan eerst onze uitgebreide iCulture vergelijkt, waarin we de populairste streamingdiensten naast elkaar leggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2015, 17:48
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple music, muziekdienst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.