Just a Line: tekenen met AR

Just a Line: samen tekenen met augmented reality van Google

Met Just a Line kun je samen met je vrienden (of alleen) tekenen met AR. Deze nieuwe app van Google gebruikt Google's ARCore en het is meer dan alleen een creatieve tool. Het is voor Google ook een showcase om te laten zien wat de mogelijkheden van ARCore zijn.

Just a Line

Google heeft een nieuwe app uitgebracht voor iOS die gebruik maakt van augmented reality om te tekenen. Met Just a Line kun je driedimensionaal tekenen, samen met al je vrienden. De app is al een tijdje verkrijgbaar op Android-toestellen en nu dus ook op iOS. Het bijzondere is dat daarbij gebruik wordt gemaakt van ARCore, Google’s tegenhanger van ARKit. Daarmee wil het bedrijf laten zien dat ARCore veelzijdiger is omdat het op meerdere platformen werkt.

Samen tekenen
Een leuke toevoeging aan de app is dat je samen met andere mensen kunt tekenen. Dit maakt het mogelijk om spelletjes als boter-kaas-en-eieren te spelen met al je vrienden. Het samenwerken kan met zowel Android-toestellen als iOS-devices. Je ziet beide tegelijkertijd wat de ander aan het tekenen is.

Schermopname maken
Na het downloaden van de app kun je direct aan de slag. Je moet alleen nog even zoeken naar een oppervlak waarop je kunt tekenen. Om samen met je vrienden bezig te gaan tik je op de twee poppetjes rechts onderin. Er wordt dan gekeken welke gebruikers er bij jou in de buurt zijn. De app biedt verder de mogelijkheid om een schermopname te maken van de tekening die je aan het maken bent.

Just a Line: tekenen met AR

Niet alleen een creatieve tool
Voor Google is de iOS-app niet alleen een creatieve tool, maar ook bedoeld om te laten zien waar ze technisch toe in staat zijn. Google maakt gebruik van ARCore Cloud om het samenwerken met andere gebruikers voor elkaar te krijgen. Om andere ontwikkelaars te helpen, heeft Google de code van zowel de iOS- als Android-app gedeeld. De verwachting is dan ook dat er meer van dit soort projecten zullen verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2018, 12:00
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, google, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.