‘Apple stopt nog niet met iTunes-downloads, wel iTunes-redesign gepland’

Apple gaat tijdens de WWDC een redesign van iTunes aankondigen als onderdeel van OS X 10.12. Apple stopt voorlopig nog niet met iTunes-downloads, maar gaat het navigeren in de iTunes-app op de desktop wel makkelijker maken.

iTunes devices
Er zijn wederom berichten opgedoken dat Apple mogelijk gaat stoppen met het aanbieden van iTunes-downloads. Digital Music News meldt dat Apple iTunes anders gaat indelen, zodat ze in de toekomst het downloads-gedeelte makkelijker kunnen laten vallen en de focus meer komt te liggen op Apple Music. Dit nieuwe redesign van iTunes zou onderdeel uit gaan maken van OS X 10.12 die Apple tijdens de WWDC aan gaat kondigen.

iTunes redesign op WWDC

Een maand geleden verschenen er berichten dat Apple van plan zou zijn om binnen drie tot vier jaar te stoppen met iTunes-downloads. Al snel was Apple erbij om dit te ontkrachten, maar nu zou Apple toch toe willen werken naar het stopzetten van iTunes-downloads. Dit gaan ze mede doen met een redesign van de iTunes-app op de Mac, zodat het downloads-gedeelte makkelijker verwijderd kan worden en Apple zich volledig kan richten op Apple Music. Apple is dus nog niet van plan om iTunes-downloads te stoppen, maar wil meer onderscheid aanbrengen tussen het streaming-gedeelte en de losse downloads. Wanneer ze het downloadgedeelte wel willen laten vallen, is onder andere afhankelijk van het succes van Apple Music.

Hoe Apple dit precies wil gaan doen is echter nog niet helemaal duidelijk. Mark Gurman zegt dat Apple tijdens de WWDC van aanstaande maandag een redesign van iTunes laat zien met aanpassingen aan de interface. De belangrijkste functies en lay-out blijven echter intact, meldt Gurman. Het blijft daardoor lastig om te voorspellen in hoeverre iTunes er echt flink anders uit gaat zien. De navigatie zou in ieder geval een stuk overzichtelijker moeten worden.

Apple lanceerde een maand geleden een nieuwe versie van iTunes met een ietwat aangepaste interface, maar grondige veranderingen waren dit niet. Als je dus staat te springen om een flinke vernieuwing, zul je moeten wachten tot de keynote van aanstaande maandag.

Bekijk ook

iTunes 12.4 voor Mac met verbeterde interface nu te downloaden

Apple heeft een nieuwe versie van iTunes uitgebracht. In deze versie worden er enkele designaanpassingen gedaan, zodat de app makkelijker te gebruiken is.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.