Lacona voor de Mac.

Kijk je uit naar Siri op de Mac? Met Lacona kun je het nu al proberen

Lacona voor de Mac is een soort slimme assistent waarmee je allerlei taken uit kunt voeren, zoals het afspelen van muziek, het plannen van een afspraak of het plaatsen van een herinnering.

Lacona voor de Mac.
De WWDC van 2016 wordt waarschijnlijk hét jaar van Siri. Naast een verbeterde versie voor iOS lijkt Siri ook naar de Mac te komen. Voordat je hier officieel mee aan de slag kan dankzij de uiteindelijke versie van OS X 10.12, zijn we echter al enkele maanden verder. Toch kun je nu al een goed idee krijgen hoe Siri op de Mac zou kunnen gaan werken. Lacona is een nieuwe Mac-app waarmee je snel allerlei simpele taken uit kunt voeren met menselijke taal. Het voordeel is dat je de opdrachten voor Lacona niet uit hoeft te spreken, maar simpelweg hoeft in te tikken.

Lacona is een slimme en stille assistent voor de Mac

De gratis Mac-app Lacona maakt het mogelijk om simpel en snel bepaalde taken uit te voeren op je Mac, zonder dat je daarvoor je muis hoeft beet te pakken. Lacona bestaat uit niets meer dan een invoerbalk vergelijkbaar met Spotlight. Met een snelkoppeling of via de menubalk tover je deze Lacona-zoekbalk tevoorschijn, waarna je alleen maar hoeft te beginnen met typen. Met Lacona start je razendsnel een liedje in iTunes, plan je een afspraak voor in je agenda of help je jezelf herinneren via de Herinneringen-app.

Een herinnering instellen met Lacona.

Lacona werkt alleen met de Engelse taal, maar je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een zin tikken als “Remind me to boodschappen”. Lacona herkent aan de woorden Remind me dat je een herinnering wil invoeren, terwijl het woordje boodschappen herkend wordt als de naam van de herinnering. Je kunt Lacona zo ook gebruiken om iemand te bellen, een FaceTime-gesprek te starten of om een zin te vertalen via Google Translate.

Lacona op de Mac start jouw muziek.

Lacona is gratis te gebruiken, maar de ontwikkelaar heeft al laten weten dat er ook een betaalde versie met extra functies aan komt. De ontwikkelaar denkt ook nog na over het verwerken van de mogelijke nieuwe Siri API, maar hiervoor is het nog even wachten op de aankondiging tijdens de WWDC. Lacona lijkt qua functies op de Mac-app Alfred, maar is dus wel iets uitgebreider. Binnenkort moet het met Lacona ook mogelijk zijn om berekeningen uit te voeren en meer informatie vind je op de GitHub-pagina van Lacona.

Lacona is niet beschikbaar in de Mac App Store, maar download je rechtstreeks vanaf de website van de maker. Je vindt daar bovendien meer voorbeelden van taken die je met de app kunt uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 17:32
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen assistent, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.