Digitale groepspot app GRPPY - Rabobank

Rabobank brengt GRPPY uit, een app om onderling kosten te delen

De Rabobank heeft vandaag 'GRPPY' uitgebracht, een app om met vrienden of familie een digitale pot te maken voor groepsuitgaven.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

De Rabobank heeft vandaag ‘GRPPY’ uitgebracht, een app om met vrienden of familie een digitale pot te maken voor groepsuitgaven. Nooit meer voorschieten en wachten tot je je geld terugkrijgt: met GRPPY kun je via iDEAL geld toevoegen en de actuele stand van de pot bijhouden.

Digitale groepspot GRPPY - Rabobank

GRPPY: kosten delen met vrienden

Met een groep mensen een cadeau kopen, een vakantie boeken of een pot bijhouden voor op het terras. Rabobank wil dit met de nieuwe GRPPY-app voor je regelen. Je registreert je na het downloaden van de app, je nodigt je groepsleden uit en je voegt geld toe aan de pot via iDEAL.

Omdat de GRPPY-app met iDeal werkt kun je via vrijwel elke bank geld toevoegen aan de digitale groepspot. Wel zo handig, want je vrienden of familieleden zitten natuurlijk niet allemaal bij dezelfde bank. Er is ook ondersteuning voor de nieuwe Nederlandse bank bunq. Trouwens, in de app van bunq zit ook al een functie om kosten te delen. En de ING heeft met Twyp ook al een app om betalingen met je vrienden te regelen. Bij GRPPY gaat het echter niet om eenmalige betalingen, maar om het gezamenlijk delen van een kosten- en uitgavenpot.

Saldo-updates en groepschat
Je kunt in de GRPPY-app meerdere groepen aanmaken met verschillende personen. In elke groep kun je met je groepsleden chatten over het onderwerp van de groep. Wil je weten wie het cadeau gaat kopen of heb je nog extra gegevens nodig van je vrienden voor het boeken van een vakantie, dan bespreek je dat via de chatfunctie van de app.

Digitale groepspot app GRPPY - Rabobank Digitale groepspot app GRPPY - Rabobank

De app geeft ook weer hoeveel geld er in de pot zit en welk bedrag er wanneer door wie is uitgehaald of toegevoegd. Wanneer je geld uit de pot haalt dan kun je dit direct overboeken naar je eigen rekening. Je kunt per groep kiezen of je een beheerder wilt aanstellen of dat de groep open is.

Download GRPPY op je iPhone

GRPPY is nu beschikbaar voor zowel iOS als Android. Het maakt dus niet uit welk toestel je vrienden hebben. Via onderstaande link kun je GRPPY downloaden in de App Store. De app is uitgebracht door MyOrder, een onderdeel van de Rabobank waar wordt gewerkt aan een digitale portemonnee. In de App Store krijgt deze nieuwe app veel 1-sterbeoordelingen omdat het mensen niet lukt om te registreren. Wij probeerden het ook en hadden geen moeite om een account aan te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 21:03
Categorie Apps
Onderwerpen delen, kosten, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.