iTunes 12.4 met nieuwe zijbalk.

iTunes 12.4 voor Mac met verbeterde interface nu te downloaden

Apple heeft een nieuwe versie van iTunes uitgebracht. In deze versie worden er enkele designaanpassingen gedaan, zodat de app makkelijker te gebruiken is.

iTunes-logo voor de desktop.Naast OS X El Capitan 10.11.5 heeft Apple ook een nieuwe versie van iTunes voor de desktop vrijgegeven. Het gaat om versie 12.4. Deze versie verbetert de interface op het gebied van muziekbediening zodat de app makkelijker te gebruiken is.

Nieuwe versie van iTunes met verbeterde interface

De nieuwe versie van iTunes is op bepaalde punten op de schop gegaan, zodat hij in het algehele gebruik makkelijker te bedienen is. Vooral op het gebied van muziek moet de app een stuk eenvoudiger zijn. Zo is het navigeren tussen je bibliotheek, Apple Music, de iTunes Store en andere onderdelen een stuk makkelijker dankzij de terug- en vooruitknop.

iTunes 12.4 met nieuwe zijbalk.

Een nieuwe mediakiezer linksboven laat je bovendien eenvoudiger wisselen tussen muziek, films en andere media-onderdelen. Tot slot vind je bij het bekijken van je eigen bibliotheek nu een zijbalk met daarin alle afspeellijsten.

De nieuwe versie voor iTunes werd eerder al in een gesprek met Eddy Cue aangekondigd. In een gesprek over de aanstaande nieuwe Remote-app vertelde hij dat Apple erover dacht om iTunes op te splitsen in aparte apps, maar hier toch vanaf te zien. Er is dus wel besloten om de interface wat aan te passen, zodat hij eenvoudiger te gebruiken is. Het is onbekend of deze update de problemen met verdwenen muziek oplost. Afgelopen weekend liet Apple weten dat er een oplossing onderweg was voor een probleem waardoor muziek dankzij Apple Music verdwijnt.

iTunes 12.4 met nieuwe mediakiezer.

Je vindt de nieuwste iTunes-versie via het Updates-tabblad in de Mac App Store. Je kunt ook naar de nieuwste versie van iTunes zoeken door iTunes te openen en linksboven te kiezen voor iTunes > Zoek naar nieuwe versie. De nieuwste versie verschijnt ook op de Apple-website. Zie je de update nog niet? Geen zorgen, want de nieuwe versie is pas net verschenen. Probeer het later daarom nog een keer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2016, 20:14
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.