Google Cardboard met iPhone

Bekijk nu YouTube-video’s in VR met Google Cardboard en een iPhone

Dankzij een update van de YouTube-app voor iOS kun je nu elke video in virtual reality ervaren met Google Cardboard-achtige brillen, bovenop de 360 graden-video's die al langer werden ondersteund.

Sinds november vorig jaar kun je elke YouTube-video via een VR-headset bekijken. Vandaag is die mogelijkheid ook beschikbaar op iOS. Het bekijken van 360-gradenvideo’s was op iOS al langer mogelijk.

Google Cardboard met iPhone

Om er gebruik van te maken moet je de vernieuwde YouTube-app voor iOS (link) installeren. Dankzij de ondersteuning voor Google Cardboard wordt de VR-ervaring via de iPhone nog beter. Je kunt dus niet alleen 360 graden rondkijken, maar hebt ook een 3D-ervaring, alsof je echt in een ruimte rondkijkt.

Door het Cardboard-icoon onder een video aan te tikken kun je aangeven of je de 360 graden-video in virtual reality wilt zien via de kartonnen headset, of de video op een vlak tv-scherm wilt zien. Ook handig als je gewoon 3D-content op je telefoon wilt kijken, want zo heel veel echte VR-video’s zijn nog niet op YouTube te vinden. De ondersteuning voor VR werd een paar maanden geleden al toegevoegd aan de Android-versie van YouTube.

Google Cardboard vouwen

Ondersteuning van Cardboard is belangrijk, omdat het de manier is waarop de meeste mensen virtual reality zullen ervaren. Het aanschaffen van een aparte VR-headset zoals de Samsung Gear VR of Oculus Rift is voor veel mensen te prijzig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2016, 21:43
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen cardboard, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.