Bekijk nu YouTube-video’s in VR met Google Cardboard en een iPhone

Dankzij een update van de YouTube-app voor iOS kun je nu elke video in virtual reality ervaren met Google Cardboard-achtige brillen, bovenop de 360 graden-video's die al langer werden ondersteund.

Sinds november vorig jaar kun je elke YouTube-video via een VR-headset bekijken. Vandaag is die mogelijkheid ook beschikbaar op iOS. Het bekijken van 360-gradenvideo’s was op iOS al langer mogelijk.


Google Cardboard met iPhone

Om er gebruik van te maken moet je de vernieuwde YouTube-app voor iOS (link) installeren. Dankzij de ondersteuning voor Google Cardboard wordt de VR-ervaring via de iPhone nog beter. Je kunt dus niet alleen 360 graden rondkijken, maar hebt ook een 3D-ervaring, alsof je echt in een ruimte rondkijkt.

Door het Cardboard-icoon onder een video aan te tikken kun je aangeven of je de 360 graden-video in virtual reality wilt zien via de kartonnen headset, of de video op een vlak tv-scherm wilt zien. Ook handig als je gewoon 3D-content op je telefoon wilt kijken, want zo heel veel echte VR-video’s zijn nog niet op YouTube te vinden. De ondersteuning voor VR werd een paar maanden geleden al toegevoegd aan de Android-versie van YouTube.

Google Cardboard vouwen

Ondersteuning van Cardboard is belangrijk, omdat het de manier is waarop de meeste mensen virtual reality zullen ervaren. Het aanschaffen van een aparte VR-headset zoals de Samsung Gear VR of Oculus Rift is voor veel mensen te prijzig.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.