Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

App Store Connect sluit tussen 23 en 27 december

Het is bijna kerst en dat betekent bij Apple dat de jaarlijkse kerstsluiting van App Store Connect wordt aangekondigd. Tussen 23 en 27 december kunnen er geen nieuwe apps en app-updates worden ingeleverd bij Apple.

Kerstsluiting voor App Store Connect

Elk jaar rond de kerst neemt Apple een paar dagen vrij om de App Store-systemen stil te leggen. “Het drukste seizoen in de App Store is bijna zover”, schrijft Apple in een aankondiging voor ontwikkelaars. “Zorg dat je apps up to date zijn en klaar voor de feestdagen.” Er kunnen in de periode tussen 23 en 27 december wel mondjesmaat nieuwe apps en appupdates verschijnen, maar die moeten dan wel van tevoren zijn ingesteld. Voor gebruikers verandert er niets: zij kunnen gedurende de hele periode apps blijven downloaden.


Mocht er in de genoemde periode echter een grote bug ontdekt worden in jouw favoriete app, dan zul je wat geduld moeten hebben want het kan pas ná de sluiting worden opgelost door de betreffende ontwikkelaar.

Overigens kunnen ontwikkelaars (als ze dat willen) wel gewoon doorwerken, want alle overige functies van App Store Connect en de developeraccounts blijven gewoon beschikbaar. Je zou dus de kerstdagen kunnen aangrijpen om nog wat interessante workshopvideo’s van de afgelopen WWDC te bekijken.

Ook zou je in de Apple Store wat workshops kunnen gaan volgen, al zijn de Hour of Code-sessies misschien wat te simpel.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.