T-Mobile en Tele2

Europese Commissie akkoord met fusie T-Mobile en Tele2

De Europese Commissie is onvoorwaardelijk akkoord gegaan met de fusie van T-Mobile en Tele2. Dat melden de providers in een persbericht.

Fusie T-Mobile en Tele2 akkoord

Tot de officiële samenvoeging verandert er niets en blijven T-Mobile en Tele2 concurrenten van elkaar. Achter de schermen zal worden gewerkt aan de samenvoeging van beide bedrijven. CEO Søren Abildgaard heeft in een reactie aan: “Het proces van samengaan van beide bedrijven zal enige tijd duren, maar ik zal mij er persoonlijk hard voor maken om dit zorgvuldig te laten verlopen.”

Er ontstaat daardoor een grote speler op het gebied van mobiel en vaste telecom, als tegenhangers van KPN en VodafoneZiggo, de twee grootste spelers. Volgens T-Mobile gaat er nu meer concurrentie ontstaan en heeft de klant er vooral profijt van.

Infographic T-Mobile en Tele2

Door de schaalvergroting zegt T-Mobile makkelijker te kunnen investeren en beter de concurrentie te kunnen aanjagen. Voorbeelden van die investeringen zijn de opbouw van het 5G-netwerk en de uitbreiding van glasvezel. De provider belooft Unlimited mobiel internet tegen een scherpe prijs te kunnen aanbieden en belooft meer contractvrijheid voor klanten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2018, 18:13
Categorie Providers
Onderwerpen t-mobile, tele2

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.