Hour of Code-sessies in Apple Store in 2018.

Apple viert Hour of Code met nieuwe workshops in de Apple Store

Nieuw materiaal voor studenten en onderwijzers

Voor het zesde jaar op rij komt Apple met extra programmeersessies in de Apple Store. In de eerste helft van december kun je regelmatig terecht om te leren programmeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je nu nog steeds twijfelt om eens deel te nemen aan een sessie om te leren programmeren bij de Apple Store, dan is het nu misschien wel hét moment. Om de Computer Science Education Week te vieren zijn er nieuwe gratis Hour of Code-sessies, in het kader van Apple’s Everyone Can Code-programma. Ook biedt Apple de nieuwe Swift Coding Club-gids, zodat studenten ook buiten school om kunnen leren programmeren.

Hour of Code-sessies 2018 in de Apple Store

Net als vorig jaar draagt Apple weer haar steentje bij om het leren programmeren onder de aandacht te brengen. Vanaf 1 tot en met 14 december worden er wereldwijd sessies in de Apple Stores georganiseerd om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met programmeren. In Nederland zijn er onder andere de sessies Stap voor stap: Robots programmeren met Swift Playgrounds, Startpunt: Programmeren met Swift Playgrounds, Stap voor Stap: Aan de slag met programmeren en het kids-uur met de Sphero-doolhofuitdaging.

Swift Coding Kit 2018.

Tijdens deze sessies staat Swift Playgrounds centraal, Apple’s app om kennis te maken met de programmeertaal Swift. Los van de sessies biedt Apple dit jaar ook nieuw materiaal voor om Swift onder de knie te krijgen. Met de Swift Coding Club kunnen studenten ook buiten het klaslokaal Swift leren. De nieuwe Hour of Code Facilitator Guide leert docenten hoe ze programmeerlessen kunnen geven in het klaslokaal.

Leren programmeren op een iPad.

Sinds enige tijd biedt Apple in Nederland de mogelijkheid om een Apple Teacher te worden. Daarmee krijg je een onderscheiding dat je alles van Apple weet en het komt ongetwijfeld ook van pas als je programmeerles wil geven via Swift Playgrounds. De app staat al jaren centraal in Apple’s initiatieven op het gebied van onderwijs en programmeren. Met Swift Playgounds leer je op een speelse manier programmeren aan de hand van puzzels. De app is ook in het Nederlands beschikbaar en werkt alleen op de iPad. Onlangs is de app nog bijgewerkt zodat materiaal van derden makkelijker geïmporteerd kan worden.

Aanmelden voor de verschillende workshops kan via de website van Apple. De workshops worden gegeven in zowel de Apple Store Amsterdam, Haarlem als Den Haag. In België worden de sessies vooralsnog niet gegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2018, 21:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, programmeren, swift
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.