Voor Jou van Apple Music in nieuwe iTunes-versie.

Apple brengt iTunes 12.5.1 uit, nieuw design voor Apple Music en Siri-commando’s

Apple heeft iTunes 12.5.1 uitgebracht, met een nieuw design voor Apple Music en ondersteuning voor Siri in macOS Sierra.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Iedereen zit vol spanning te wachten op de release van iOS 10, watchOS 3 en misschien ook tvOS 10. Bij Apple is te merken dat de update-server alvast worden warmgedraaid, want we krijgen voorafgaand alvast iTunes 12.5.1 voor onze kiezen. De update is beschikbaar voor iedereen met OS X El Capitan en macOS Sierra en bevat een nieuw design voor Apple Music, zodat het uiterlijk overeen komt met iOS 10. Bij het installeren moet je nieuwe voorwaarden accepteren.


Update 13 september 18:56 uur: iOS 10 is nu te downloaden! Lees in ons artikel hoe je dit snel en veilig kunt doen.

Voor Jou van Apple Music in nieuwe iTunes-versie.

iTunes-update voor Siri

Deze iTunes-update is ook alvast een voorbereiding op macOS Sierra, dat op 20 september beschikbaar komt voor iedereen met een geschikte Mac. Het betreft hier bijvoorbeeld ondersteuning voor Siri, zodat je met stemopdrachten kunt vragen om bepaalde nummers af te spelen. Ook is er ondersteuning voor beeld-in-beeld (picture-in-picture) toegevoegd. Dit is een van de nieuwe functies in Sierra. Het houdt in dat je video’s kunt kijken en tegelijk een andere app kunt gebruiken. De video zweeft boven je desktop in een hoekje van het scherm.

Ontdekken van Apple Music in nieuwe iTunes-versie.

Je kunt iTunes 12.5.1 downloaden via de software-updatefunctie in de Mac App Store. Later vandaag komt ook iOS 10 uit, dat eveneens is voorzien van een nieuw design voor Apple Music.

Album in Apple Music in nieuwe iTunes-versie.

Nieuwe voorwaarden voor iTunes

iTunes Store nieuwe voorwaardenOok op de iPhone en iPad ga je iets merken van de vernieuwingen bij iTunes. iCulture-lezer Jordi stuurde ons een screenshot van de nieuwe voorwaarden, die melding maken van een kortere en duidelijke teksten. Wil je de dienst blijven gebruiken, dan zul je hiermee akkoord moeten gaan. Inhoudelijke wijzigingen lijken er niet meteen in te zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2016, 19:20
Categorie Diensten
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.