iPhone 7 zwarte wallpaper

Maak je iPhone helemaal zwart met zwarte wallpaper, dock en mappen

Maak je zwarte iPhone 7 nog zwarter met een zwarte wallpaper, dock en mappen. Met deze wallpaper-truc wordt zelfs je dock helemaal zwart gemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Heb je gekozen voor een zwarte iPhone 7, dan is het wel zo mooi als je helemaal voor zwart kiest. Een zwarte wallpaper is echter niet voldoende, want dan zullen de dock en de mappen nog in grijs worden weergegeven. Met de ‘Mysterious iPhone Wallpaper’ lukt het echter wel.

iPhone 7 zwarte wallpaper

Truc met zwarte wallpaper

Op je nieuwe zwarte iPhone 7 wil je misschien een wallpaper met zwarte patroon of een zwarte textuur gebruiken. Maar je kunt ook kiezen voor volledig zwart. Hoe mooi dat is, kun je zien op de afbeelding hierboven.

Maar als je een gewone zwarte wallpaper instelt, zul je merken dat de dock en de mappen nog in grijs worden weergegeven. Daar heeft de Japanner Heyeased een oplossing voor gevonden. Hieronder zie je het verschil: links een normale zwarte wallpaper met grijze dock en mappen, rechts de volledig zwarte wallpaper-truc.

Zwarte wallpaper voor iPhone 7

Heyeased vond in april al een manier om de mappen van de iPhone rond te maken. Nu heeft hij iets bedacht waarmee de iPhone-dock compleet zwart wordt. Het werkt met een 1px x 1px grote afbeelding, die je via deze pagina kunt opslaan. Daarna stel je het zwarte vakje in als achtergrond en verschuif je de mappen, zodat de mappenstructuur ontstaat die je op de foto ziet.

Werkt het niet? Dan moet je even controleren of de transparantie van mappen wel goed is ingesteld via Algemeen > Toegankelijkheid > Verhoog contrast > Maak minder doorzichtig (deze optie moet uit staan). Wij hadden aanvankelijk wat moeite om het voor elkaar te krijgen, vooral vanwege het wat onhandige Engels van de bedenker, maar uiteindelijk lukte het wel.

Alles zwart

Alle mappen zijn nu zwart en iconen met een zwarte achtergrond zoals die van Netflix, lijken boven het homescreen te zweven. Ook kun je de mapjes nog minimalistischer maken door het bijschrift weg te halen.

Minpuntje: de notificaties en widgets zijn niet meer goed leesbaar omdat ze met zwarte letters op een donkergrijze achtergrond staan.

Je hebt er geen jailbreak voor nodig en je hebt zelfs geen iPhone 7 nodig. Het lijkt te werken op alle toestellen met iOS 10, zoals de iPhone 7/7 Plus, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone SE, iPhone 5/5s/5c en op de volgende iPads: iPad Pro, iPad Air 1/2, iPad 4, iPad mini 2/3/4 en zesde generatie iPod touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2016, 16:00
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.