Ronde mappen op een iPhone.

Zo zet je ronde iPhone-mappen op je beginscherm

Met een simpele truc kun je ervoor zorgen dat de app-mappen op je iPhone rond afgebeeld worden. De functie werkt op elke iPhone met de meest recente versie van iOS en in dit artikel lees je hoe je dit zelf kunt instellen.

Ronde mappen op een iPhone.Om wat orde te scheppen in de reeks apps op het beginscherm van je iPhone kun je mappen gebruiken. Normaal gesproken zijn deze mappen vierkant met afgeronde hoeken, maar dankzij een nieuw ontdekte truc kun je de mappen rond maken. Het werkt zonder jailbreak.


Door een bepaalde achtergrond in te stellen krijgen de mapjes een ronde vorm, zo ontdekte YouTuber DeBarraquito. Iedereen met de meest recente iOS-versie kan deze optie zelf instellen, maar omdat er gebruik wordt gemaakt van een bug kan de mogelijkheid in de toekomst weer verdwijnen.

Bekijk ook

Zo kun je een andere iPhone wallpaper instellen

Hoe kun je een leuke nieuwe wallpaper instellen op je iPhone, iPad of iPod touch? In deze tip lees je alles over wallpapers downloaden, zelf maken en wallpaper instellen.

Ronde mapjes op je iPhone maken

De truc werkt in ieder geval op iPhones met de meest recente iOS-versie. Het gaat om extreem kleine afbeeldingen van maar enkele pixels groot. Er zijn vele verschillende kleuren beschikbaar, waarbij de afbeelding van licht naar donker loopt. Het enige wat je hoeft te doen is deze pagina te bezoeken, één van de afbeeldingen op te slaan en in te stellen als achtergrond. Het werkt bovendien het beste om de afbeelding zonder perspectiefeffect in te stellen.

Neem de volgende stappen:

  1. Download een van de wallpapers op deze aangegeven website.
  2. Open de Foto’s-app en tik de afbeelding aan die je wilt gebruiken.
  3. Tik op het vierkantje met pijltje en kies Gebruik als achtergrond.
  4. Kies Beginscherm.

De mapjes zijn nu rond in plaats van vierkant. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het doorschijnende effect van de mappen, waardoor er een ronde vorm gecreëerd wordt. Het werkt dan ook niet als je de optie Maak minder doorzichtig aan hebt staan (dit is te vinden in: Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verhoog contrast).

Zoals te zien in onderstaande screenshots worden niet alle mappen rond afgebeeld. Welke mapjes wel en niet rond weergegeven worden, is dan ook afhankelijk van de schermgrootte van je toestel. Bovendien verspringen de mapjes tijdens het scrollen van rond naar vierkant en werkt de functie op de iPad niet helemaal lekker. Zoals gezegd: het is nog maar de vraag of dit in toekomstige versies van iOS blijft werken.

Ronde mappen op het beginscherm van je iPhone. Ronde mappen op het beginscherm van je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 april 2016 om 11:35
Onderwerp
Categorie
iOS
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.