iPhone X-app met augmented reality maakt je onzichtbaar.

Deze toekomstige iPhone X-app maakt je gezicht onzichtbaar

Altijd al onzichtbaar willen zijn zoals Harry Potter met zijn invisibility cloak? Binnenkort kan dat met de iPhone X en deze augmented reality-app. Een Japanse ontwikkelaar heeft laten zien dat hij met een app zijn gezicht onzichtbaar kan maken.

iPhone X-app met augmented reality maakt je onzichtbaar.
Heb je altijd al onzichtbaar willen zijn, zoals de vele superhelden met deze superkracht? Binnenkort kan dat (een soort van) dankzij de komst van een nieuwe AR-app voor de iPhone X. Een Japanse app-ontwikkelaar heeft een preview getoond van een aankomende app waarmee je je gezicht onzichtbaar kunt maken.

Onzichtbaar met iPhone X-app

Ontwikkelaars hebben de laatste tijd al veel leuke dingen gemaakt dankzij augmented reality. Je kunt al virtuele meubels van IKEA in je woonkamer plaatsen, een game besturen met je neus en nog veel meer, maar de Japanse ontwikkelaar Kazuya Noshiro heeft een preview getoond van een app waarmee je je gezicht onzichtbaar kunt maken. In de video is te zien dat zijn gezicht in real-time samensmelt met de achtergrond. Het effect heeft wat weg van Harry Potters zogenaamde invisibility cloak, een kleed waardoor je wegvalt tegen je omgeving.

De app werkt dankzij de iPhone X TrueDepth-camera en werkt met augmented reality. Om het mogelijk te maken maakt Noshiro gebruik van Unity, een game-engine die ook samenwerkt met ARKit. Of er ook daadwerkelijk van ARKit gebruikgemaakt wordt, blijkt niet uit de video. Ook is onduidelijk hoe de ontwikkelaar dit precies voor elkaar gekregen heeft. Het zou goed kunnen dat de iPhone eerst een blanco shot van de omgeving maakt, waarna het herkende gezicht in de weergave genegeerd wordt. Het enige wat nog wel te zien is, zijn de haren, ogen, mond en nek.

We weten helaas nog niet wanneer de app beschikbaar komt en of er nog meer functies in zitten. Tot die tijd moeten we het dus met alle andere augmented reality-apps doen, terwijl we ook onze scores proberen te verbeteren met onze neus in deze iPhone X-game.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2017, 10:51
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, iPhone X, truedepth

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.