Stapel iPhones.

Maken iOS-updates de iPhone langzamer of sneller? Een test geeft het bewijs

In een vergelijkingsvideo wordt gekeken hoe de iPhone presteert op verschillende iOS-versies. Is het echt zo dat iPhones trager worden als je nieuwere iOS-versies installeert, of is het een mythe?

Stapel iPhones.De laatste tijd brengt Apple geregeld updates uit voor de iPhone en iPad. Elke update zou volgens de beschrijving zorgen voor hogere stabiliteit en oplossingen voor problemen, maar het blijft natuurlijk de vraag of de iPhone daadwerkelijk sneller of langzamer wordt met elke iOS-update. De mannen van EverythingApplePro zochten het uit en maakten een vergelijkingsvideo. In de video worden allerlei iPhone-modellen met hun oorspronkelijke iOS-versies met elkaar vergeleken. Conclusie? Er zijn zowel grote verschillen onderling als tussen nieuwere en oudere iOS-versies op dezelfde iPhones.

iPhones en iOS-versies met elkaar vergeleken

In de video is gebruikgemaakt van de iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6s met respectievelijk iOS 4.2.9, iOS 5.1, iOS 6.0.1, iOS 7.1.1, iOS 8.3 en iOS 9.0.2. In afzonderlijke tests wordt ook gekeken naar de meest recente iOS versie op de meeste apparaten. Voor alle toestellen is dat dus iOS 9.3.2, met als uitzondering de iPhone 4 die draait op iOS 7.1.2.

Bij het opstarten van alle toestellen valt meteen wat op: elke iPhone start sneller op met de oorspronkelijke iOS-versie, met uitzondering van de iPhone 6 en iPhone 6s. Dit geeft direct al aan dat nagenoeg elke iPhone er met alle software-updates niet bepaald sneller op wordt. Ook kijken ze naar de systeemanimaties. Het activeren van de multitasking leek het snelst te gaan bij de iPhone 5 en iPhone 5s, terwijl ook Siri op de iPhone 5s en zelfs de iPhone 4s behoorlijk snel is.

Verder kijken de makers nog naar het opstarten van een app, kijken ze naar de benchmarks en meer. Uit de video is in ieder geval duidelijk dat alle iPhones een stuk beter presteren op oudere iOS-versies. Hoe leuk de nieuwe functies ook zijn, sneller wordt je iPhone er in ieder geval niet op. In een eerdere video werden alle iPhone-modellen al vergeleken, terwijl ook een blik geworden is op alle iPads die Apple uitgebracht heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2016, 19:25
Categorie iDevices
Onderwerpen ios, iPhone, snelheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.