Een stapel met verschillende iPhone-modellen.

Bekijk de verandering van alle iPhone-modellen in deze nieuwe vergelijkingsvideo

Hoe heeft de iPhone zicht de afgelopen acht jaar ontwikkeld? In een nieuwe video worden alle iPhone-modellen met elkaar vergeleken, van de originele iPhone tot de iPhone SE.

Een stapel met verschillende iPhone-modellen.We zagen al een uitgebreide test van alle iPad-modellen voorbij komen, maar het is nu ook de beurt aan alle iPhones die ooit op de markt verschenen zijn. Net als bij de iPad-video worden alle iPhone-modellen tegelijkertijd aan gezet en de Geekbench-scores met elkaar vergeleken. Ook deze video geeft een mooi overzicht van de toegenomen snelheid van de Wi-Fi-verbinding; daarnaast werpen de mensen van EverythingApplePro een blik op de camera.

Dertien iPhone-modellen naast elkaar

In de video gaan de makers terug naar het allereerste model, de originele iPhone uit 2007, en vergelijken deze met de iPhone SE uit 2016 en alle andere modellen die daar tussen liggen. Bij het opstarten blijkt dat de iPhone SE het snelste opstart, terwijl de iPhone 4s als laatste eindigt in de race. De snelheid van de Wi-Fi-verbindingen is er ook flink op vooruit gegaan: van 5,27 Mbps voor de iPhone 3G tot 118,28 Mbps voor de iPhone SE.

Verder wordt er in de video nog gekeken naar de Geekbench-prestaties, waarbij het niet verwonderlijk is dat de scores de afgelopen jaren een stuk hoger geworden zijn. De minste vernieuwing zien we bij het geluidsvolume van de speakers. De originele iPhone produceert 90,2 decibel, terwijl dit bij de iPhone SE 99,6 is. Wellicht dat Apple er met een tweede speaker in de iPhone 7 een flinke boost aan kan geven?

Tot slot wordt er nog een warmtetest uitgevoerd en kijken de makers naar het kwaliteitsverschil van de verschillende camera’s. Welke iPhone-modellen uit dit rijtje heb jij allemaal in je bezit gehad?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2016, 22:08
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone, snelheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.