Een stapel iPad-modellen.

Hoe snel is de iPad geworden? Alle iPad-modellen naast elkaar in snelheidstest

Hoe snel is de iPad in de afgelopen jaren geworden? In een interessante video zijn alle twaalf iPad-modellen naast elkaar gelegd en qua snelheid met elkaar vergeleken. Er werd gelet op opstarttijd, Geekbench-scores en meer.

Een stapel iPad-modellen.De 9,7-inch iPad Pro is de nieuwste telg in de iPad Pro-familie. Het is bovendien alweer het twaalfde iPad-model. Er is in loop der jaren heel wat veranderd: de iPad kreeg een camera, een Retina-scherm, een kleinere versie, een hele grote versie, snellere chips en nog veel meer. Maar hoe snel zijn alle iPad-modellen eigenlijk als je ze nu anno 2016 naast elkaar legt en met elkaar vergelijkt? De makers van het YouTube-kanaal EverythingApplePro zochten het uit.

Alle iPads vergeleken in snelheidstest

In de snelheidstest worden alle huidige iPad-modellen met elkaar vergeleken. Op alle modellen draait de meest recente versie van iOS. Zo worden ze allemaal tegelijk opgestart om te zien welke iPad nou het snelst is. Vervolgens draaien ze een Geekbench-test om te kijken naar de technische resultaten van de verschillende iPads. Niet heel verwonderlijk is dat bij de opstarttest de 12,9-inch iPad Pro veruit het snelst opstart, gezien de specificaties van deze iPad Pro.

Maar er zijn ook verrassingen. Gek genoeg is het niet de 9,7-inch iPad Pro maar de oudere iPad Air 2 die als tweede iPad opgestart is. Bovendien presteert de allereerste iPad niet verkeerd, want dit model eindigt als derde in de opstarttest. De derde generatie iPad scoort veruit het slechtst en eindigde als allerlaatste.

De Geekbench-test is niet verrassend. De krachtigste iPad Pro scoort volgens verwachting het hoogst en het is vooral interessant om te zien hoe de scores gegroeid zijn. De eerste iPad heeft een single-core score van 472, terwijl dit bij de grote iPad Pro inmiddels 3242 is. Ook de internetsnelheden zijn getest op de verschillende modellen. Tot slot is de volume-uitvoer met elkaar vergeleken en zijn de camerafoto’s naast elkaar gelegd.

In de video is in ieder geval goed te zien hoe de iPad in de loop der jaren geëvolueerd is op het gebied van snelheid en specificaties. Welk iPad-model gebruik jij nu nog en ben je nog tevreden over de snelheid?

https://www.iculture.nl/reviews/ipad-pro-9-7/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.