Time Capsule

AirPort Extreme en Time Capsule uitverkocht, mogelijk nieuwe modellen op komst

De AirPort Extreme en AirPort Time Capsule blijken te zijn weggehaald uit de Amerikaanse Apple Stores, wat de geruchten aanwakkert dat we tijdens WWDC 2016 nieuwe modellen te zien krijgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er lijken nieuwe modellen van de AirPort Extreme en de AirPort Time Capsule aan te komen. Beide modellen zijn momenteel uitverkocht in de Amerikaanse Apple Stores. Apple heeft zelfs opdracht gegeven om alle voorraad van beide producten uit de winkels te halen, zo bevestigde een supportmedewerker tegenover MacRumors. Dat komt overeen met de ervaringen van een tipgever: “Ik wilde vandaag een AirPort Extreme kopen in de Apple Store in Beverly Hills en een medewerker vertelde me dat Apple had gevraag om ze allemaal uit de winkels te halen.”

Update 18:30 uur: Het weghalen van de AirPorts uit de winkels zou iets te msken hebben met een naderende deadline van toezichthouder FCC, waar Apple niet tijdig aan kan voldoen.

Time Capsule

AirPort Extreme en Time Capsule weg uit winkels

Dat wekt niet de indruk dat er sprake is van een gewoon voorraadtekort. En we kunnen ons ook moeilijk voorstellen dat de firmware-update van een paar dagen geleden tot een piek in de verkopen heeft geleid. Online zijn alle AirPort-modellen nog wel gewoon verkrijgbaar, ook in de Nederlandse en Belgische Apple Store. In fysieke winkels buiten de VS (zoals in Europa) zijn ze ook nog wel te vinden. Datzelfde geldt voor APR’s en andere resellers.

AirPort Express

WWDC 2016 komt snel dichterbij en de laatste vernieuwingen dateren alweer uit 2013, dus het zou hoog tijd zijn om weer wat nieuws aan te kondigen. De huidige modellen werden op WWDC 2013 aangekondigd. De AirPort Extreme en AirPort Time Capsule kregen dat jaar een nieuw uiterlijk en ondersteuning voor snellere 802.11ac Wi-Fi. De compactere AirPort Express kreeg in juni 2012 voor het laatst een update. Alle modellen zien eruit als witte versies van de Apple TV. Je kunt er je Wi-Fi-netwerk mee uitbreiden en kunt het gebruiken voor draadloos printen en muziek afspelen. Ook kun je met de AirPort Time Capsule backups maken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 27 mei: Informatie over FCC-deadline toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2016, 18:33
Categorie Accessoires
Onderwerpen airport, time capsule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.