iPhone SE staat voor ‘Special Edition’

De letters SE staan voor Special Edition, heeft Phil Schiller bevestigd. De iPhone SE komt daarmee in een illuster rijtje voorgangers, van Apple-producten die een speciale uitvoering kregen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SE technologie

Voor iedereen die zich afvroeg waar de letters SE eigenlijk voor staan, is er nu het verlossende antwoord. Phil Schiller, Apple’s senior vice president of marketing heeft verklapt dat de naam inderdaad staat voor Special Edition. Op Twitter waren al allerlei verklaringen bedacht voor de lettercombinatie, zoals Small Edition, niet serieus bedoelde suggesties zoals Sports Edition en Saving Environment en de minder flatteuze namen Suckers’ Edition en ‘Same Exact shit we buy every time’. De iPhone SE komt als speciale uitvoering terecht in een illuster rijtje van Apple-producten waarvan een Special Edition verscheen.


https://twitter.com/MrCippy/status/711980520708542465

iPhone SE is een Special Edition

Meestal hadden die Special Editions te maken met een luxere uitvoering van een bestaand product, maar bij de iPhone SE is dat minder duidelijk. Je zou denken dat het bedoeld is als speciale uitvoering van de iPhone 5s, maar het cijfer 5 komt niet meer terug in de naam. De meeste Special Editions voegden wat extra’s toe, zoals iets meer geheugen of een snellere processor. Bij de iPhone SE is dat ook niet het geval: het is eerder een mash-up van twee bestaande toestellen.

‘Oud design’

Ondertussen is er ook kritiek dat Apple ervoor kiest om een oud design te recyclen. Praktisch gezien is het wel te begrijpen: allerlei onderdelen die Apple al voor de iPhone 5-serie had ontworpen, hoeven niet opnieuw getest te worden en de productiepartners van Apple hebben al uitgebreide ervaring met dit design. Maar daardoor voelt het toestel niet nieuw, terwijl je als huidige gebruiker van een 4-inch iPhone wel zin hebt in iets nieuws.

Bekijk ook

Apple-historie: deze 5 Apple-producten bestaan als Special Edition

Apple heeft al veel vaker Special Editions (SE) van producten uitgebracht. In dit overzicht vind je 5 producten uit de historie van Apple, die de letters SE achter hun naam kregen.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Samenvatting Apple-event maart 2016: dit kondigde Apple aan

Een nieuwe 4-inch iPhone, een kleinere iPad Pro en een prijsverlaging voor de Apple Watch. Dit en meer werd er tijdens het Apple-event aangekondigd. In dit overzicht zetten we alles overzichtelijk voor je op een rij.

Tip! Inmiddels kun je al de iPhone SE reserveren in Nederland en België. Check ook onze iCulture Vergelijker voor de iPhone SE prijzen en de beste iPhone-aanbiedingen van dit moment.

Actuele iPhone SE deals

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.