iPhone SE technologie

iPhone SE staat voor ‘Special Edition’

De letters SE staan voor Special Edition, heeft Phil Schiller bevestigd. De iPhone SE komt daarmee in een illuster rijtje voorgangers, van Apple-producten die een speciale uitvoering kregen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SE technologie

Voor iedereen die zich afvroeg waar de letters SE eigenlijk voor staan, is er nu het verlossende antwoord. Phil Schiller, Apple’s senior vice president of marketing heeft verklapt dat de naam inderdaad staat voor Special Edition. Op Twitter waren al allerlei verklaringen bedacht voor de lettercombinatie, zoals Small Edition, niet serieus bedoelde suggesties zoals Sports Edition en Saving Environment en de minder flatteuze namen Suckers’ Edition en ‘Same Exact shit we buy every time’. De iPhone SE komt als speciale uitvoering terecht in een illuster rijtje van Apple-producten waarvan een Special Edition verscheen.

iPhone SE is een Special Edition

Meestal hadden die Special Editions te maken met een luxere uitvoering van een bestaand product, maar bij de iPhone SE is dat minder duidelijk. Je zou denken dat het bedoeld is als speciale uitvoering van de iPhone 5s, maar het cijfer 5 komt niet meer terug in de naam. De meeste Special Editions voegden wat extra’s toe, zoals iets meer geheugen of een snellere processor. Bij de iPhone SE is dat ook niet het geval: het is eerder een mash-up van twee bestaande toestellen.

‘Oud design’

Ondertussen is er ook kritiek dat Apple ervoor kiest om een oud design te recyclen. Praktisch gezien is het wel te begrijpen: allerlei onderdelen die Apple al voor de iPhone 5-serie had ontworpen, hoeven niet opnieuw getest te worden en de productiepartners van Apple hebben al uitgebreide ervaring met dit design. Maar daardoor voelt het toestel niet nieuw, terwijl je als huidige gebruiker van een 4-inch iPhone wel zin hebt in iets nieuws.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Tip! Inmiddels kun je al de iPhone SE reserveren in Nederland en België. Check ook onze iCulture Vergelijker voor de iPhone SE prijzen en de beste iPhone-aanbiedingen van dit moment.

Dit artikel bevat (al dan niet geautomatiseerde) verwijzingen naar een of meer winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. Het artikel is zonder inbreng van genoemde bedrijven tot stand gekomen. Lees onze disclaimer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2016, 11:19
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen 21 maart, iPhone SE
Device iPhone SE

Actuele iPhone SE deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.