Google Maps AR navigatie

Google Maps Live View wijst je de weg in augmented reality

Het werkt echter alleen in straten met Street View

Google Maps heeft met Live View een nieuwe tool om nooit meer te verdwalen in een stad.
Nico van den Berg - · Laatst bijgewerkt:

Google rolt deze week voor iOS- en Androidgebruikers Google Maps Live View uit. Hiermee kun je met je camera van je iPhone of iPad je omgeving scannen, waarna Google Maps via augmented reality op je scherm de goede richting aangeeft.

Om Live View te gebruiken, voer je in Google Maps een bestemming in en kies je de wandelroute. Daarna kun je op de knop Live View of Live Weergave tikken. Vervolgens scan je met de camera van je iPhone of iPad je omgeving. Als Google Maps dit heeft herkend, krijg je op je scherm in het beeld van de omgeving tekens en pijlen te zien die de looproute aangeven.

Google Live View

De Live View functie is te gebruiken in elke wandelstraat die op Google Street View te zien is. Is er geen Street View, of alleen van autowegen, dan werkt Live View dus niet. In Nederland is de dekking zeer uitgebreid, omdat Google ook wandelgebieden, zoals de grote winkelstraten, voor Street View heeft gefotografeerd.  Maar in een land als Duitsland, waar Google Street View beperkt is tot een aantal grote steden,  zal Live View dus niet werken.

De nieuwe functie werkt met alle iOS-toestellen die ARKit ondersteunen. Dit zijn alle iPhones vanaf de 6s, inclusief de SE. Voor de iPads zijn dit de iPad Pro’s en de iPad 9.7-inch en nieuwer.

Het kan zijn dat de functie nog niet op jouw toestel te zien is. Volgens een woordvoerder van Google wordt Live View de komende dagen geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2019, 22:31
Categorie Achtergrond
Onderwerpen arkit, google maps, live view

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.