Google Maps Live View in AR.

Google Maps Live View wijst je de weg in augmented reality

Uitrol nu gestart
Google Maps heeft met Live View een nieuwe tool om nooit meer te verdwalen in een stad. Met deze functie navigeer je tijdens het wandelen in augmented reality.

Update 4 September 2019: De Live View-weergave van Google Maps wordt nu breder uitgerold onder Nederlandse iPhone-gebruikers. Je vindt de functie zodra je een looproute start op een weg waar ook Street View beschikbaar is. Bovendien heb je een toestel met ARKit nodig. Door tijdens het wandelen je iPhone rechtop te houden, zie je met pijlen en bordjes in augmented reality welke kant je op moet lopen. iCulture-lezer Rafael deelde alvast enkele screenshots.

Google Maps Live View ARKit.

Mocht de functie bij jou nog niet beschikbaar zijn, check dan of je de meest recente versie van Google Maps hebt (versie 5.25). Zie je de functie na het update nog steeds niet, dan kun je proberen om Google Maps te verwijderen en opnieuw te installeren.

Oorspronkelijke artikel:
Google rolt deze week voor iOS- en Androidgebruikers Google Maps Live View uit. Hiermee kun je met je camera van je iPhone of iPad je omgeving scannen, waarna Google Maps via augmented reality op je scherm de goede richting aangeeft.

Om Live View te gebruiken, voer je in Google Maps een bestemming in en kies je de wandelroute. Daarna kun je op de knop Live View of Live Weergave tikken. Vervolgens scan je met de camera van je iPhone of iPad je omgeving. Als Google Maps dit heeft herkend, krijg je op je scherm in het beeld van de omgeving tekens en pijlen te zien die de looproute aangeven.

Google Live View

De Live View functie is te gebruiken in elke wandelstraat die op Google Street View te zien is. Is er geen Street View, of alleen van autowegen, dan werkt Live View dus niet. In Nederland is de dekking zeer uitgebreid, omdat Google ook wandelgebieden, zoals de grote winkelstraten, voor Street View heeft gefotografeerd.  Maar in een land als Duitsland, waar Google Street View beperkt is tot een aantal grote steden,  zal Live View dus niet werken.

De nieuwe functie werkt met alle iOS-toestellen die ARKit ondersteunen. Dit zijn alle iPhones vanaf de 6s, inclusief de SE. Voor de iPads zijn dit de iPad Pro’s en de iPad 9.7-inch en nieuwer.

Het kan zijn dat de functie nog niet op jouw toestel te zien is. Volgens een woordvoerder van Google wordt Live View de komende dagen geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 04 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na uitrol van Live View.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.