iPhone 8 met Touch ID

‘iPhone 8 krijgt nieuw type vingerafdruk-sensor in het scherm’

De iPhone 8 krijgt volgens nieuwe geruchten een Touch ID-sensor in het glas, niet aan de achterkant. Hiervoor gebruikt Apple een speciale vingerscan-technologie.

Een van de meest intrigerende vragen over de iPhone 8 is hoe de Touch ID-vingerafdruksensor zal worden ingebouwd. Regelmatig duiken geruchten op dat de sensor aan de achterkant zal komen, hoewel de meeste iPhone 8-geruchten uitgaan van een sensor ín het scherm. Zo ook een nieuw gerucht van de Economic Daily News: zij melden dat Apple heeft gekozen voor een nieuwe optische technologie voor de vingerafdruksensor. Daarmee plaats je je vinger direct op het OLED-scherm.

iPhone 8 met Touch ID

Vingerscanner in het scherm

Deze sensor vervangt de huidige Touch ID-thuisknop, die nu nog fysiek voelbaar is onder het scherm vanwege het randje. Als we de geruchten van Economic Daily News mogen geloven is dat straks niet meer zo: de sensor zit ingebakken in het scherm. Dit zou de meest elegante oplossing zijn, mooier dan de sensor aan de achterkant, zoals de Galaxy S8 heeft. Ook zou het schermformaat gaan wijzigen van 16:9 naar 18,5:9, zoals al eerder door bronnen werd gemeld. Er zijn onzichtbare infraroodsensoren aanwezig om de camera en augmented reality-functies te activeren. De geruchten zijn afkomstig van een conferentie in Taipei (Taiwan), waar Apple’s productiepartner TSMC een presentatie gaf.

Ondertussen is wel duidelijk dat de iPhone 8 een totaal ander uiterlijk belooft te krijgen, met een stalen rand rondom en een vrijwel geheel glazen behuizing. Het scherm krijgt vermoedelijk een diameter van 5,8-inch. De opmerkingen over een infraroodsensor voor de camera en augmented reality sluiten aan op eerdere opmerkingen van KGI-analist Ming-Chi Kuo. Infrarood zal volgens hem gebruikt worden om dieptes en afstanden te meten, voor bijvoorbeeld gezichtsherkenning. Je zou dan over een 3D-model van een hoofd moeten beschikken om de gezichtsherkenning voor het lapje te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2017, 12:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.