‘iPhone 8 krijgt nieuw type vingerafdruk-sensor in het scherm’

De iPhone 8 krijgt volgens nieuwe geruchten een Touch ID-sensor in het glas, niet aan de achterkant. Hiervoor gebruikt Apple een speciale vingerscan-technologie.

Een van de meest intrigerende vragen over de iPhone 8 is hoe de Touch ID-vingerafdruksensor zal worden ingebouwd. Regelmatig duiken geruchten op dat de sensor aan de achterkant zal komen, hoewel de meeste iPhone 8-geruchten uitgaan van een sensor ín het scherm. Zo ook een nieuw gerucht van de Economic Daily News: zij melden dat Apple heeft gekozen voor een nieuwe optische technologie voor de vingerafdruksensor. Daarmee plaats je je vinger direct op het OLED-scherm.


iPhone 8 met Touch ID

Vingerscanner in het scherm

Deze sensor vervangt de huidige Touch ID-thuisknop, die nu nog fysiek voelbaar is onder het scherm vanwege het randje. Als we de geruchten van Economic Daily News mogen geloven is dat straks niet meer zo: de sensor zit ingebakken in het scherm. Dit zou de meest elegante oplossing zijn, mooier dan de sensor aan de achterkant, zoals de Galaxy S8 heeft. Ook zou het schermformaat gaan wijzigen van 16:9 naar 18,5:9, zoals al eerder door bronnen werd gemeld. Er zijn onzichtbare infraroodsensoren aanwezig om de camera en augmented reality-functies te activeren. De geruchten zijn afkomstig van een conferentie in Taipei (Taiwan), waar Apple’s productiepartner TSMC een presentatie gaf.

Ondertussen is wel duidelijk dat de iPhone 8 een totaal ander uiterlijk belooft te krijgen, met een stalen rand rondom en een vrijwel geheel glazen behuizing. Het scherm krijgt vermoedelijk een diameter van 5,8-inch. De opmerkingen over een infraroodsensor voor de camera en augmented reality sluiten aan op eerdere opmerkingen van KGI-analist Ming-Chi Kuo. Infrarood zal volgens hem gebruikt worden om dieptes en afstanden te meten, voor bijvoorbeeld gezichtsherkenning. Je zou dan over een 3D-model van een hoofd moeten beschikken om de gezichtsherkenning voor het lapje te houden.

Bekijk ook

Round-up: iPhone 8-geruchten van de afgelopen dagen

De iPhone 8 geruchten zwellen aan en dagelijks lekken er wel schema's, tekeningen en mallen uit. In dit artikel zetten we de laatste iPhone 8-geruchten op een rijtje.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.