YouTube in zwart-wit op de iPhone.

YouTube test nieuw zwart-wit design in iOS-app

YouTube is een nieuw design aan het testen. In plaats van de bekende rode kleur, zien sommige gebruikers een zwart-witte vormgeving voor de knoppenbalk.

YouTube in zwart-wit op de iPhone.
Is het nu weer Google die naar Instagram heeft gekeken? De YouTube-app test momenteel een nieuw design voor het beginscherm van de app, zo ontdekte iCulture op haar eigen toestel. De rode kleuren hebben plaats gemaakt hebben voor zwart en wit. Het voordeel hiervan is dat de video’s veel meer opvallen dan de vormgeving van de app zelf. YouTube lijkt het nieuwe design momenteel uit te testen bij een deel van haar gebruikers.

Zwart-wit design bij YouTube

Het nieuwe design in de YouTube-app heeft op bepaalde opzichten wat weg van de vormgeving van Instagram. In Instagram zijn alle knoppen aan de boven- en onderkant van de app in het zwart uitgevoerd, tegen een witte achtergrond. Dat is in een test met de YouTube-app nu ook het geval. Het gaat hier niet om een simpele instelling, maar het lijkt dan ook om een zogenaamde A/B-test te gaan. Bij ons op de redactie heeft niet iedereen het nieuwe design.

YouTube in zwart-wit en rood.
Nieuwe en huidige design

De nieuwe vormgeving in zwart-wit is in de test alleen van toepassing op het beginscherm. Zodra je door tikt naar een specifiek kanaal, wordt de bovenste balk weergegeven in de kleur die bij het desbetreffende kanaal hoort. De onderste knoppenbalk blijft echt altijd zwart-wit. Deze tests worden vaak uitgevoerd om te achterhalen wat het beste bij gebruikers werkt. Wie welk design te zien krijgt, lijkt geheel willekeurig te zijn en er is geen specifieke update vereist.

Het design van YouTube is nog niet zo lang geleden op de schop gegaan met de toevoeging van de knoppenbalk. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger geworden om te navigeren tussen de beginpagina, trending video’s en je eigen bibliotheek. Ook dit design werd langzaamaan uitgerold zonder specifieke app-update. Apple blijkt echter geen voorstander te zijn van dit soort A/B-tests, zo bleek onlangs. Apple gaat apps weren die buiten App Store bijgewerkt worden met nieuwe functies, dankzij diensten als Rollout.io.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2017, 19:30
Categorie Apps
Onderwerp youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.