iPhone 8 concept op tafel

‘iPhone 8 krijgt een gebogen plastic OLED-scherm’

Samsung zou de leverancier zijn van het nieuwe gebogen OLED-scherm van de iPhone 8. Maar in plaats van glas zou dit van plastic zijn. Ook zou Apple werken aan nieuwe aanraakgevoelige technologie.

De iPhone 8 verschijnt volgend jaar september en nu 2017 nadert komen we ook steeds meer te weten over de line-up van dat jaar. Behalve twee nieuwe toestellen die veel weg lijken te hebben van de iPhone 7, komt er ook een gloednieuwe iPhone 8. Dit zal verreweg het belangrijkste nieuwe model zijn met de grootste vernieuwingen. Dit bleek al uit eerdere iPhone 8-geruchten, maar ook uit het bericht van Korea Herald. Volgens dit Koreaanse blad krijgt de iPhone 8 een gebogen OLED-scherm, maar wel van een nieuw materiaal. Volgens de bron gaat het om een plastic OLED-scherm, afkomstig van Samsung.

iPhone 8 concept op tafel

‘Gebogen plastic OLED-scherm in iPhone 8’

Voor zijn schermen maakt Apple altijd gebruik van Gorilla Glass, een extra hard soort glas zodat het scherm niet bij het minste of geringste breekt of krast. Dit zou voor de nieuwe iPhone 8 veranderen, want volgens de nieuwe bronnen zou Samsung de enige leverancier zijn van gebogen plastic OLED-schermen voor de iPhone 8. Dat betekent dat het scherm van de nieuwe iPhone langs de randen doorloopt. Het is echter onduidelijk of Apple eventueel nog een eigen glasplaat eroverheen zou bevestigen.

Samsung zou voor Apple in 2017 de enige leverancier zijn voor OLED-schermen. Het zou gaan om ongeveer 70 tot 100 miljoen stuks. Gecombineerd met het nieuwe scherm zou er ook gebruik worden gemaakt van nieuwe aanraakgevoelige technologie. Hierdoor zijn ook alle zijkanten aanraakgevoelig, waardoor het toestel ook reageert als de zijkanten aangeraakt worden. Hoewel er geen verdere details gegeven konden worden, zegt de bron dat Apple ook kan besluiten om deze techniek toch niet toe te passen. De andere twee nieuwe iPhone-modellen zouden gewoon een vlak LCD-scherm van LG en JDI krijgen.

De iPhone 8 verschijnt naar verwachting in september 2017 en zal het belangrijkste model worden met onder andere draadloos opladen en een geïntegreerde homeknop en Touch ID-sensor. Dit belangrijkste model zou een glazen behuizing krijgen, terwijl de andere twee modellen meer lijken op de iPhone 7. Andere bronnen melden weer dat elke nieuwe iPhone draadloos opladen krijgt, wat suggereert dat ze allemaal een glazen behuizing krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2016, 9:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.