iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

‘Drie iPhones gepland voor 2017: groot redesign iPhone 8 met OLED-scherm en twee opvolgers iPhone 7’

Apple zou in 2017 drie iPhones willen uitbrengen: één topmodel met 5,2-inch scherm voor de iPhone 8 en twee minder vernieuwende opvolgers voor de iPhone 7.

De aanwijzingen stapelen zich op dat Apple volgend jaar maar één iPhone-model met OLED-scherm gaat aankondigen. Na nieuwe voorspellingen van Bloomberg mengt nu ook KGI zich in de discussie. Apple zou plannen hebben om één variant van de iPhone 8 met OLED-scherm uit te brengen met een compleet nieuw design. Daarnaast komen er de gebruikelijke 4,7-inch en 5,5-inch toestellen met LCD-scherm.

iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

5,2-inch iPhone 8 krijgt grote vernieuwingen

KGI suggereert dat Apple afstapt van de gebruikelijke strategie om twee iPhones op de markt te brengen. De iPhone 8 krijgt een compleet nieuw design en is binnenin voorzien van nieuwe componenten. Er is nog onduidelijkheid hoe groot het scherm zal worden. Fysiek zou het paneel een diagonaal van 5,8-inch kunnen hebben, maar het actieve schermoppervlak is maar 5,1-inch tot 5,2-inch. De rest loopt gebogen langs de zijkanten, zoals bij de Galaxy S7 Edge en is blijkbaar niet te gebruiken voor interactie.

Dit toestel met OLED-scherm is de meest interessante van het trio, omdat daarin de meeste vernieuwingen te vinden zijn. Opvallend is dus dat Apple het OLED-scherm niet in het grootste model gaat stoppen, maar in een formaat dat in feite tussen de huidige modellen in zit. Verder zou Apple plannen hebben om de thuisknop te integreren in het scherm.

Eenvoudige opvolgers voor iPhone 7

Naast deze 5,2-inch iPhone 8 zou Apple van plan zijn om twee opvolgers voor de iPhone 7 en 7 Plus uit te brengen. Deze zijn voorzien van een LCD-scherm in de gebruikelijke formaten 4,7-inch en 5,5-inch. In deze toestellen zullen minder vernieuwingen te vinden zijn, al kiest Apple wellicht wel voor een glazen behuizing in plaats van metaal. Het design lijkt echter sterk op de huidige iPhone-modellen, waarbij de gitzwarte iPhone 7 alvast een voorproefje geeft. Door de afwerking van deze telefoon lijkt de behuizing zowel aan de voor- als aan de achterkant van glas te zijn gemaakt. De nieuwe 4,7-inch en 5,5-inch toestellen zouden als goedkopere modellen op de markt kunnen komen, zodat Apple alle nieuwe snufjes in het OLED-model kan stoppen en er een navenant hoge prijs voor kan vragen.

‘Tekort aan OLED-schermen’

Eerder vandaag rapporteerde Bloomberg dat toeleveranciers waarschijnlijk moeite zullen hebben om aan Apple’s vraag naar OLED-schermen te voldoen. Dit dwarsboomt Apple’s plannen om in 2017 over te stappen naar OLED. De vier grote toeleveranciers waarvan Apple afhankelijk is (Samsung Display, LG Display, Sharp en Japan Display) hebben niet genoeg productiecapaciteit om in 2017 en 2018 te voldoen aan de vraag. Dit heeft ermee te maken dat de OLED-schermen moeilijker te produceren zijn dan LCD-schermen.

Als gevolg daarvan zou Apple in slechts één variant van de iPhone 8 een OLED-scherm kunnen toepassen – maar dat is precies wat KGI ook voorspelt. Dit toestel zou volgens Bloomberg van glas zijn gemaakt, met een virtuele thuisknop verwerkt in het scherm. Dit scherm loopt tot aan de rand, wat ook aansluit bij de beweringen van KGI. Het enige verschil tussen de twee glazenbolkijkers is dat KGI nu spreekt over een 5,2-inch topmodel, terwijl Bloomberg nog steeds denkt dat het topmodel een 5,5-inch scherm krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2016, 15:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.