iPhone 8-concept met metalen rand.

‘Gebogen OLED-scherm in iPhone 8 krijgt geen grote nieuwe functies’

De iPhone 8 zou volgens bronnen wel een gebogen schermrand krijgen, maar niet zo sterk als bij de Samsung-toestellen. Dat betekent dat er geen grote nieuwe functies aan de gebogen schermen toegevoegd worden.

De afgelopen dagen waren er speculaties dat de iPhone 8 geen gebogen scherm krijgt, hoewel bronnen van onder andere The Wall Street Journal wel spraken over een gebogen OLED-scherm. De Aziatische zakenkrant Nikkei beweert nu dat de iPhone 8 inderdaad wel een gebogen scherm krijgt, maar dat hier geen grote nieuwe functies bij komen.

iPhone 8-concept met metalen rand.

‘Wel gebogen iPhone 8-scherm, maar zonder nieuwe functies

De nieuwe iPhone 8 krijgt een OLED-scherm en Nikkei is er zeker van dat deze gebogen schermranden krijgt. Het lijkt er echter op dat je niet hoeft te verwachten dat het gaat om schermranden zoals in de Samsung Galaxy Edge-toestellen. Het OLED-scherm met gebogen rand heeft volgens Nikkei een zichtbaar schermoppervlak van 5,2-inch, zodat het toestel een strakker uiterlijk krijgt. Maar als je zat te wachten op grote nieuwe functies die gebruikmaken van deze gebogen schermranden, dan lijk je bedrogen uit te komen. Het gebogen gedeelte zou een stuk subtieler zijn dan in de Galaxy S7 Edge. Het totale formaat, inclusief functiepaneel, zou uitkomen op 5,8-inch.

Het lijkt er dan ook sterk op dat de gebogen schermranden van de iPhone 8 vooral een uiterlijke functie heeft en geen praktische oplossingen toevoegt. Het lijkt dan ook meer te gaan om een zogenaamd 2,5D scherm, zoals nu ook al gebruikt wordt sinds de iPhone 6. Dat betekent dus dat de randen gebogen aflopen, maar dat het scherm zelf niet heel veel anders wordt. Apple zou voor de lichte buiging gekozen hebben vanwege de moeilijkheden bij het fabriceren van gebogen glas.

Het lijkt er dus op dat Apple met de iPhone 8 geen Samsung-functies over gaat nemen, maar dat er gekozen wordt voor een traditioneler scherm. Of het scherm uiteindelijk ook net zulke gebogen randen krijgt als de huidige iPhones, kon de bron niet zeggen. Wel zou het uiteindelijke design van de iPhone 8 nog niet vastliggen. Het is daardoor dat er uiteindelijk toch nog voor een andere schermtechniek gekozen wordt. Het lijkt dan ook nog wel even te duren voordat de duurdere iPhone 8 in de schappen ligt. Volgens bronnen verschijnt de iPhone 8 pas later in het najaar in de winkels, ver na de verbeterde iPhone 7.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2017, 15:41
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.