iculture-peilt
iCulture Peilt
Toegangsscherm en beginscherm met functiepaneel in iPhone 8.

iCulture-lezers kijken het meeste uit naar iPhone 8 en Apple Watch Series 3

De iPhone 8 en de Apple Watch Series 3 zijn de producten waar de meeste iCulture-lezers in 2017 naar uitkijken. Uit een recente iCulture peilt blijkt dat het merendeel niet zit te wachten op de verbeterde iPhone 7s.

Toegangsscherm en beginscherm met functiepaneel in iPhone 8.
De precieze planning van Apple voor 2017 is nog wat vaag, maar iCulture-lezers hebben wel al duidelijk hun voorkeur laten blijken. Uit onze meest recente iCulture peilt blijkt dat de iPhone 8 en Apple Watch Series 3 de populairste nieuwe aanstaande Apple-producten zijn. Een vernieuwde Mac mini en Mac Pro staan veel lager op het verlanglijstje van iCulture-lezers.

iPhone 8 en Apple Watch Series 3 het meest populair

Wij vroegen jullie vorige week wat jullie het liefst van Apple in 2017 willen zien. We gaven jullie de keuze uit meer dan tien nieuwe producten, zoals de iPhone 8 met OLED-scherm, een iPad met nieuw schermformaat en nieuwe iMacs. Ook wat minder voor de hand liggende producten zoals een nieuw Magic Keyboard met Touch Bar en de Siri Speaker waren mogelijkheden om je stem op uit te brengen. In totaal kon iedereen vier producten uitkiezen om op te stemmen.

In totaal is er 3251 keer gestemd op onze poll. Veruit de meeste stemmen gingen naar de nieuwe iPhone 8 met OLED-scherm. De iPhone 8 kreeg in onze peiling 26% van de stemmen, wat neer komt op 845 stemmen. De iPhone 8 is dan ook de absolute uitschieter in deze peiling, want op de tweede plek staat een Apple Watch Series 3 met bijvoorbeeld een nieuw design. 11,6% van de stemmen (376 stemmen) ging naar een derde versie’s van Apple’s Apple Watch. De Apple Watch wordt echter op de voet gevolgd door de iMac, want met 10,9% van de stemmen staat die op de derde plek. Dit komt overeen met een totaal van 354 stemmen.

iCulture peilt Apple-producten 2017

Weinig animo voor verbeterde iPhone 7s

Wat opvalt is dat iCulture-lezers veel minder staan te springen om een verbeterde iPhone 7s. Volgens geruchten gaat Apple in september eerst een iPhone 7s uitbrengen, waarna de iPhone 8 pas later in het jaar volgt. Deze verbeterde iPhone 7s kan echter rekenen op slechts 164 stemmen, wat neer komt op 5% van het totaal. Ook een nieuwe Mac mini, Mac Pro en de aanstaande iPad met een nieuw schermformaat kunnen op weinig stemmen rekenen. De iPad haalt slechts 8,7% (283 stemmen) binnen, terwijl dit bij de Mac mini slechts 4,4% (144 stemmen) is. De Mac Pro blijft steken op 5,4% (176 stemmen). De Mac Pro is al sinds december 2013 niet meer vernieuwd en blijkt onder iCulture-lezers ook niet heel populair te zijn.

Andere opties die genoemd werden, zijn de Siri Speaker (214 stemmen, 6,6%) en het Magic Keyboard met Touch Bar (224 stemmen, 6,9%). In de reacties werden ook nog andere opties genoemd, zoals een Apple TV met 4K-ondersteuning. Mogelijk ligt laatstgenoemde daadwerkelijk in de planning, zo bleek laatst al uit geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2017, 18:30
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 3, iculture peilt, iPhone 8
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.