Teruggaan naar iOS 10.1 en 10.1.1 niet meer mogelijk

Apple signeert iOS 10.1 en 10.1.1 niet meer, waardoor je niet meer kunt downgraden naar deze oudere versies.

Apple is gestopt het met signeren van de iOS-versies 10.1 en 10.1.1. Concreet houdt dit in dat je niet meer kunt downgraden naar deze versies. Het is vooral van belang voor mensen die een jailbreak willen uitvoeren, maar ook voor mensen die bij iOS 10.2 grote problemen hebben.


iPhone 6

Downgraden naar iOS 10.1 niet meer mogelijk

Gaat je batterij bij iOS 10.2 als een razende leeg of ervaar je andere problemen met iOS 10.2, dan had je tot gisteren nog de mogelijkheid om te downgraden.

Bekijk ook

iOS 17 downgraden: zo kun je teruggaan naar een eerdere iOS-versie

Hoe werkt het downgraden van iOS 17? In dit artikel vertellen we wat je moet doen als je van iOS 17.x naar een eerdere stabiele versie terug wilt gaan

Apple’s maatregel komt vrij snel na het verschijnen van iOS 10.2. Meestal heb je nog wel een week of twee om terug te gaan naar een eerdere versie. Ook alle voorgaande versies zoals iOS 10 en iOS 9.x worden niet meer gesigneerd. Apple doet dit om mensen te dwingen de nieuwste versie van iOS te gebruiken, waarin meestal veel beveiligingslekken zijn opgelost. Ook bij iOS 10.2 was dat het geval: Apple loste maar liefst 12 beveiligingslekken op in deze versie. Verder bevat iOS 10.2 nieuwe emoji en een TV-app voor Amerikanen. Accessoires met HomeKit kunnen voortaan een notificatie sturen als je bijvoorbeeld een raam of deur wordt geopend.

Nieuwe versie van iOS 10.1.1 in iTunes.

Apple is ook gestopt met het signeren van tvOS 10.0.1, omdat iedereen nu de beschikking heeft over tvOS 10.1. Ook die bevat de nieuwe (Amerikaanse) TV-app.

Heb je de ontwikkelingen op het gebied van jailbreaks gevolgd, dan weet je dat er misschien bij iOS-hacker Luca Todesco iets in de pijplijn zit voor iOS 10.1.1, na de publicatie van een Project Zero-bugreport. Daarin wordt een kernel- en root-exploit voor iOS 10.1.1 uitgelegd. Daarnaast is een tool met de naam Prometheus in ontwikkeling waarmee het mogelijk wordt om te downgraden, ook als Apple niet meer signeert.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.