Instagram kerststickers

Zo gebruik je de kerststickers van Instagram

Instagram heeft kerststickers toegevoegd. Ook kun je je locatie en het weerbericht op een foto of video zetten en je Instagram Story opslaan.

Instagram heeft nieuwe stickers toegevoegd waarmee je je foto’s en video’s de komende dagen helemaal in kerstsfeer kunt brengen. Het is Instagram’s antwoord op de geofilters van Snapchat. Je kunt de locatie, tijd, weerbericht en emoji toevoegen aan je berichten en jezelf voorzien van een kerstmuts en teksten.

Instagram kerststickers

Kerststickers van Instagram

Je vindt uitleg over de kerststickers meteen op het startscherm van Instagram. Bovenin zie je het Instagram-logo en de tekst nieuw, met uitleg hoe je de nieuwe functies gebruikt. Vervolgens ga je zelf aan de slag: open de Verhalen-camera na het maken van een foto of video. Je krijgt nu een reeks stickers te zien en kunt voor je locatie gebruik maken van een bezienswaardigheid, winkel, buurt of stad, die je wilt omzetten naar een sticker. Tik je op een locatiesticker, dan krijg je een aantal foto’s van die plek te zien.

Instagram kerststickers

Van sommige stickers zijn verschillende versies beschikbaar. Er is wel een verschil met de locatiefilters van Snapchat, die je alleen kunt gebruiken als je zelf op de betreffende locatie bent. Bij Instagram geldt die beperking niet. Je kunt dus locaties van overal ter wereld gebruiken. Ook zijn de afbeeldingen niet zo bijzonder als bij Snapchat, waar het vaak om unieke illustraties gaat.

Bij de stickers vind je uiteraard ook de tijdelijk verkrijgbare kerststickers, met kerstbomen, kersttruien en snoep. Sommige kun je qua design aanpassen, net als de weergave van tijd en weerbericht. Heb je in plaats van een kerstboom liever een palmboom of een cactus, dan kan dat ook.

Instagram Story opslaan en meer

Instagram biedt je ook de mogelijkheid om je Story op te slaan, zodat je de updates van de afgelopen 24 uur kunt bewaren voor het nageslacht. Ook dit is een functie die al eerder bij Snapchat mogelijk was. Je hebt nu een onbeperkt aantal tekstvakken voor Stories, in plaats van slechts eentje per afbeelding. Leg je jezelf graag vast op video, dan kun je het maken van een Story nu ook met één hand doen.

Met al deze nieuwe functies maakt Instagram een inhaalslag op Snapchat, de app die ongetwijfeld alweer wat nieuwe ideeën gepland heeft om de kopieermachine van Facebook vóór te blijven. Nog onduidelijk is of Instagram ook gesponsorde stickers gaat uitbrengen, of dat ze leukere stickers gaan aanbieden die door kunstenaars zijn gemaakt. Het enige wat een woordvoerder van Instagram erover wilde zeggen is dat ze werken aan “meer creatieve tools”. Die zullen de komende maanden beschikbaar komen in de app. Misschien zitten daar ook de selfie-maskers bij, die populair zijn geworden dankzij Snapchat.

Al deze activiteiten zijn erop gericht om mensen meer foto’s en video’s te laten delen op de sociale netwerken van Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2016, 11:02
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.