iPhone 8 concept: Plusmodel kan veel kleiner

‘iPhone 8 krijgt dezelfde langere batterijduur als iPhone Plus-modellen’

De iPhone 8 krijgt hetzelfde formaat als de standaard 4,7-inch iPhone, maar krijgt wel de batterijduur van de Plus-modellen. Hierdoor zou de iPhone 8 een veel langere batterijduur krijgen.

iPhone 8 concept: Plusmodel kan veel kleiner
De Plus-modellen van de iPhone met een 5,5-inch scherm staan bekend om hun extra lange batterijduur. De batterijen in deze modellen zijn een stuk groter, omdat er simpelweg meer ruimte is voor een grotere batterij. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 8, die qua formaat overeenkomt met de 4,7-inch iPhones, dezelfde langere batterijduur.

‘iPhone 8 zelfde formaat als 4,7-inch iPhone’

Ming-Chi Kuo beweert dat de nieuwe iPhone 8 hetzelfde formaat gaat krijgen als de huidige 4,7-inch iPhone, zoals de iPhone 7 en iPhone 6s. Het grote verschil is echter dat de iPhone 8 een stuk groter scherm krijgt. De nieuwe iPhone 8 zou een schermformaat van ruim 5-inch krijgen. Dat is dus een fractie groter dan de huidige 4,7-inch iPhone 7 en iPhone 6s. Ondanks het grotere scherm, behoudt de iPhone 8 volgens de analist hetzelfde formaat. Eerdere berichten spraken ook al over nagenoeg hetzelfde fysieke formaat van de iPhone 8. Ming-Chi Kuo gooit daar nog bovenop dat de batterijduur van de iPhone 8 vergelijkbaar zal zijn met die van de Plus-modellen van de iPhone.

Batterijdesign van iPhone 8.

Dit is mogelijk door een nieuw innerlijk design van onder andere het moederbord. Het deel van de binnenkant waar onder andere de A-chip geplaatst is, zou bij de nieuwe iPhone 8 een stuk kleiner gedeelte van het innerlijke design in beslag nemen. Hierdoor is er meer plek voor een grotere batterij die daardoor een L-achtige vorm krijgt. Dankzij dit nieuwe ontwerp krijgt de iPhone 8 een batterij van 2700mAh, vergelijkbaar met de Plus-modellen van de iPhone. Bovendien is OLED-energiezuiniger dan LCD, waardoor de iPhone 8 mogelijk een nog langere batterijduur krijgt. De twee nieuwe iPhone 7s-modellen die er ook aan zitten te komen, zouden ook gebruikmaken van nieuwe techniek. Maar omdat het fysieke formaat van deze onderdelen niet kleiner is, zal hier geen grotere batterij geplaatst worden.

Bekijk ook

'iPhone 8 heeft codenaam Ferrari, houdt nagenoeg zelfde formaat als iPhone 7'

In 2017 verschijnen er volgens interne documenten drie nieuwe iPhones, waarbij de duurste iPhone 8 de codenaam Ferrari gekregen heeft. Dit is er nieuw.

Dit hele nieuwe innerlijke design heeft echter wel de nodige gevolgen, omdat deze iPhone 8 waarschijnlijk de duurste iPhone ooit gaat worden. Deze zou verkrijgbaar komen vanaf $1000, fiks hoger dan de huidige standaard iPhone. Behalve een groter OLED-scherm en langere batterijduur, zou de iPhone 8 ook draadloos opladen krijgen. Apple heeft zich in ieder geval al aangesloten bij het Wireless Power Consortium.

Bekijk ook

'Apple's iPhone X voor het 10-jarig jubileum wordt de duurste iPhone ooit'

De 'iPhone X' of iPhone 8 voor het 10-jarige jubileum zal meer dan 1.000 dollar gaan kosten en wordt daarmee de duurste iPhone ooit, aldus bronnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.