‘iPhone 7 heeft 14 procent grotere batterij’

De batterij van de iPhone 7 heeft 14% meer capaciteit dan de huidige iPhone 6s, aldus een bekende geruchtenverspreider. Daardoor gaat je iPhone minstens een uur langer mee.

Een paar maanden geleden circuleerde al het gerucht dat de volgende iPhone een iets grotere batterij zou krijgen. Nu mengt de bekende geruchtenverspreider OnLeaks zich in de discussie: hij heeft informatie dat de iPhone een batterij met een capaciteit van 1.960 mAh krijgt. Dit is flink meer dan de 1.715 mAh die je in de huidige iPhone 6s vindt.


iPhone 6s batterij

iPhone 7 met grotere batterij

Afgelopen maart lekte ook al een foto van de vermoedelijke batterij voor de iPhone 7. Daarop was de opdruk 7,04 Wattuur te zien, iets meer dan de 6,61 Wattuur van de iPhone 6s. Maar de batterijcapaciteit in mAh werd daar nog niet genoemd.

Bekijk ook

'iPhone 7 krijgt iets grotere batterij dan iPhone 6s'

De batterij van de iPhone 7 krijgt volgens nieuwe geruchten een iets grotere capaciteit dan bij de iPhone 6s. De waardes liggen echter nog niet op het niveau van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Volgens OnLeaks gaat het om behoorlijk betrouwbare informatie en dat we met een zekerheid van bijna 100% er vanuit kunnen gaan dat het klopt. Een langere batterijduur is wat iedereen wil en 14% meer capaciteit kan zomaar een uur langere gebruiksduur opleveren. Mogelijk heeft Apple in iOS 10 en in de A10-processor ook nog wat energiebesparende maatregelen doorgevoerd, waardoor de gebruiksduur nog langer wordt. Misschien heeft Apple ook door het weghalen van de koptelefoonaansluiting mogelijkheden om de batterij fysiek iets groter te maken.

Terugkijkend naar eerdere modellen zou het gaan om:

  • iPhone 7: 1.960 mAh
  • iPhone 6s: 1.715 mAh
  • iPhone 6s Plus: 2.750 mAh
  • iPhone 6: 1.810 mAh
  • iPhone 6 Plus: 2.910 mAh
  • iPhone 5s: 1.500 mAh

Bekijk ook

30 tips om je iPhone-batterijduur te verlengen

Met deze 30 tips gaat de batterij van je iPhone en iPad langer mee. Allerlei batterijbesparende tips waar je misschien nog nooit aan had gedacht - van pushberichten uitschakelen tot netwerkinstellingen herstellen.

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.