iPhone 7 batterij 1

‘iPhone 7 krijgt iets grotere batterij dan iPhone 6s’

De batterij van de iPhone 7 krijgt volgens nieuwe geruchten een iets grotere capaciteit dan bij de iPhone 6s. De waardes liggen echter nog niet op het niveau van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

iPhone 7 batterij 1
Er verschenen eerder al vermoedelijke foto’s van de batterij van de iPhone 7, maar nu zijn er via het Chinese Weibo meer mogelijke details naar buiten gekomen. Volgens de post krijgt de iPhone 7 een batterij met een capaciteit van 1735 mAh, terwijl de iPhone 7 Plus uitgerust gaat worden met een batterij van 2810 mAh.

‘Batterijcapaciteit iPhone 7 groter dan iPhone 6s’

In vergelijking met de iPhone 6s is dit een lichte verhoging. De iPhone 6s heeft namelijk een batterijcapaciteit van 1715 mAh, terwijl de batterij van de iPhone 6s Plus een capaciteit heeft van 2750 mAh. In beide gevallen is het dus een fractie hoger, maar liggen de waardes nog wel lager dan bij de iPhone 6. De batterij van de iPhone 6 en iPhone 6s Plus hebben respectievelijk een capaciteit van 1810 mAh en 2915 mAh.

Het is echter maar de vraag of deze lichte verhoging een positief effect heeft op de daadwerkelijke batterijduur. Hoe lang de batterij van een iPhone mee gaat is afhankelijk van veel meer factoren dan alleen de batterijcapaciteit. Onder andere optimalisaties van iOS kunnen de batterijduur verlengen, terwijl onverwachte bugs juist voor extra energieverbruik kunnen zorgen.

De batterijduur van de iPhone is de laatste jaren ongeveer gelijk gebleven, waarbij de grote Plus-modellen veruit de langste standby-tijd hebben tot 16 dagen. Bij andere modellen blijft dit steken op ongeveer 10 dagen. De laatste tijd verschijnen er bovendien wel vaker geruchten die te maken hebben met batterij en opladen. De iPhone 7 krijgt waarschijnlijk een Smart Connector-aansluiting en dankzij deze aansluiting moet draadloos opladen een mogelijkheid worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2016, 18:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.