Nest Cam Outdoors in de regen

Nest kondigt beveiligingscamera aan voor buitenshuis

De Nest Cam Outdoor is de nieuwste beveiligingscamera van Nest, bedoeld voor buitenshuis. Nest gebruikt daarbij AI-technieken van Google.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nest heeft na de thermostaat, rookmelder en camera een vierde product aangekondigd. Het gaat namelijk om een beveiligingscamera voor buitenshuis, die is gebaseerd op de al bestaande Nest Cam. De Nest Cam Outdoor is een kleine ronde camera die je aan de buitenmuur van je huis vastmaakt. Hij streamt de beelden naar je smartphone.

Nest Cam Outdoor

Nest Cam Outdoor

Feitelijk is de Nest Cam Outdoor gelijk aan de normale Nest Cam, die voor €199 in de winkel ligt. Alleen zal dit model voor buitenshuis wat meer gericht zijn op beveiligingsfuncties en niet zozeer om te kijken of de hond nog wel netjes in z’n mand ligt. Een groot nadeel van deze nieuwe camera is dat ‘ie niet echt draadloos is. Zoals op de foto’s te zien is, moet er altijd een kabel lopen waardoor je beperkt bent in de ophangmogelijkheden. Ook maakt dit het voor inbrekers wel heel gemakkelijk om het draadje door te knippen. De camera is weerbestendig en heeft een IP65-rating.

Toch is er ook een verschil: deze nieuwe camera maakt voor het eerst gebruik van de geavanceerde functies op het gebied van kunstmatige intelligentie, die ontwikkeld zijn door Google. De Nest Cam Outdoor beschikt over een nieuw detectiesysteem, die kan zien of het object dat bij de deur staat een persoon is of niet. De al bestaande camera voor binnenshuis heeft nu alleen bewegingsdetectie en maakt geen onderscheid tussen een persoon of een door de ruit getrapte voetbal. Gelukkig gaat ook dat veranderen: de herkenningsfunctie voor personen komt ook beschikbaar op de camera voor binnenshuis.

Nest Cam Outdoor in de regen

Personen herkennen kost geld
Toch kun je je afvragen waarom Nest zoveel tijd nodig had om het te ontwikkelen: Google heeft geavanceerde kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie in huis terwijl de eerder op iCulture besproken Netatmo Welcome-camera al met gezichtsherkenning kan zien wie er thuis is. Volgens Nest heeft het te maken met de “cutting edge”-technieken en de geavanceerde algoritmes die ze hebben gebruikt. Toch denken critici dat het vooral te maken heeft met de cultuur binnen Nest: sinds het bedrijf in 2014 werd overgenomen hebben ze geprobeerd om zo onafhankelijk mogelijk van Google te blijven. Daardoor wilden ze liever niet gebruik maken van technieken die bij Google waren ontwikkeld.

Nest Cam Outdoors schuin van de zijkant

Overigens is de herkenning van personen alleen beschikbaar voor mensen die maandelijks betalen voor de Nest-service. Het zorgt ervoor dat er minder vaak vals alarm is, wat bezitters van de huidige camera wel zullen herkennen: zodra de zon achter de wolken vandaan komt of de koplampen van een voorbijrijdende auto naar binnen schijnen, krijg je al een melding dat er beweging is gesignaleerd.

De Nest Cam Outdoor beschikt verder over audio in twee richtingen, zodat je kunt praten met de persoon die bij de deur staat. In de toekomst komen er nog meer functies bij, zoals herkenning van huisdieren en auto’s.

Nest Cam Outdoors zijkant

De nieuwe camera gaat $199 kosten en is in pre-order te bestellen. Nest levert de camera over 11 tot 12 weken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2016, 10:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, nest, outdoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.