iPhone 7 concept

‘iPhone 7 is waterdicht en krijgt geen fysieke homeknop’

De iPhone 7 zou waterdicht zijn dankzij het ontbreken van een fysieke thuisknop. Apple zou gekozen hebben voor een aanraakgevoelige knop, zodat het toestel zowel water- als stofdicht kan worden.

iPhone 7 conceptZeggen we straks echt vaarwel tegen de fysieke homeknop op de iPhone? Volgens recente geruchten van Digitimes krijgt de nieuwe iPhone 7 geen fysieke homeknop meer, maar vervangt Apple deze door een aanraakgevoelige knop. Daardoor kan de voorkant van de iPhone 7 helemaal vlak worden. Bovendien zou dit ervoor zorgen dat de iPhone 7 waterdicht is.

‘Apple klaar met derde testfase iPhone 7’

Apple zou volgens bronnen de derde testfase van de iPhone 7 afgerond hebben, waarin ze bezig zijn geweest om het toestel water- en stofdicht te maken. De opnieuw ontworpen thuisknop past in die plannen: in plaats van een fysieke knop krijgt de iPhone 7 volgens de bronnen een aanraakgevoelige thuisknop, geïntegreerd in het scherm.

Geruchten over het waterdicht zijn van de iPhone 7 zijn overigens niet nieuw. Al eind vorig jaar verschenen er geruchten over een waterdichte iPhone 7, maar recente berichte spreken dit weer tegen.

Ook geruchten over het verdwijnen van de fysieke homeknop zijn niet nieuw. In november werd nog beweerd dat we op de iPhone 7 nog geen virtuele homeknop hoeven te verwachten, omdat de ontwikkeling hiervan vertraging opgelopen zou hebben. We zijn nu echter alweer enkele maanden verder, waardoor er wellicht vooruitgang geboekt is.

De nieuwe geruchten spreken verder nog over het verdwijnen van de uitstekende cameralens. Hierdoor zou de achterkant van de iPhone 7 weer helemaal vlak worden, net als bij de onlangs verschenen iPhone SE. Verder zou de iPhone 7 qua uitstraling veel weg hebben van de iPhone 6s, een uitspraak die overeenkomt met eerdere berichten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2016, 16:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.