iPhone 7 concept zonder camerabult en koptelefoonaansluiting.

‘iPhone 7 wordt dunner, met stereospeaker en smallere Lightningpoort’

Een stereospeaker, dunnere Lightningaansluiting en niet waterdicht, er is weer een lijst met nieuwe geruchten rondom de iPhone 7 opgedoken. Wat weten we inmiddels over de nieuwe iPhone van 2016?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 concept zonder camerabult en koptelefoonaansluiting.

De geruchtenmolen van de iPhone 7 begint nu echt goed op gang te komen. De afgelopen maanden verschenen er al de nodige geruchten over de nieuwe iPhone, en het doorgaans betrouwbare Macotakara stookt dit vuurtje nog eens op. Zij beweren dat de iPhone 7 één millimeter dunner wordt dan de iPhone 6s, een platte camera krijgt en voor het eerst stereospeakers inbouwt.

Als de iPhone 7 inderdaad 1 millimeter dunner wordt, gaat de dikte van het toestel van 7,1 mm naar 6,1 mm. Dit maakt de iPhone net zo dik als een iPod touch. Apple kan de iPhone 7 afslanken door het ontbreken van de koptelefoonaansluiting, een hardnekkig gerucht dat Macotakara wederom onderstreept.

iPhone 7 lijkt veel op de iPhone 6

Verder zijn er relatief weinig uiterlijke veranderingen ten opzichte van de iPhone 6s. De camera heeft geen ‘bult’ meer zodat hij mooi in de behuizing past, de antennestrepen zijn verdwenen op de achterkant, en de iPhone 7 zou van hetzelfde materiaal gemaakt zijn als de iPhone 6s.

Door het ontbreken van de koptelefoonaansluiting is er plaats voor een extra speaker. Dit zou van de iPhone 7 de eerste iPhone met een stereospeaker maken, wat uiteraard positieve gevolgen heeft voor de geluidskwaliteit.

Smallere Lightningpoort in iPhone 7

Daarnaast stelt Macotacara op basis van anonieme bronnen dat de iPhone 7 een smallere Lightningaansluiting krijgt. Opvallend genoeg betekent dit niet dat je massaal nieuwe snoertjes aan moet schaffen, want bestaande Lightningkabels kun je gewoon in deze smallere poort stoppen.

De bronnen spreken een ander populair gerucht juist tegen. Zij stellen dat de iPhone 7 namelijk niet waterdicht wordt, iets wat de afgelopen maanden vaak geroepen is. Apple kondigt naar verwachting de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan in september, maar eerst is het in maart tijd voor de iPhone SE, een nieuw 4-inch model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2016, 10:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.