iphone-6-antennestrepen

‘iPhone 7 wordt waterproof, heeft geen antennestrepen meer’

De iPhone 7 is waarschijnlijk waterproof en gemaakt van een nieuw materiaal, waardoor geen zichtbare antennestrepen meer nodig zijn.

Apple is waarschijnlijk al druk bezig met allerlei prototypes en ideeën voor de iPhone 7. Het verbaast dan ook niet dat vandaag van Aziatische bronnen het gerucht komt dat Apple bezig is met wat vernieuwingen voor de iPhone 7. Volgens de bronnen krijgt de iPhone 7 een waterproof behuizing en is gemaakt van een nieuw materiaal, waardoor de antennestrepen kunnen verdwijnen.


iphone-6-antennestrepen
Deze strepen zijn straks misschien niet meer nodig.

iPhone 7: beter afdichting voor water

Dankzij het nieuwe materiaal kan Apple de antennes beter verbergen in de behuizing. Andere fabrikanten zijn overigens ook al bezig geweest met het waterdicht maken van hun toptoestellen, zoals Samsung en Sony, dus het is niet vreemd dat Apple ook deze mogelijkheden onderzoekt. Om dit voor elkaar te krijgen moet Apple zorgen dat de poorten, knoppen en schakelaars goed zijn afgeschermd, bijvoorbeeld met siliconenmateriaal. Uit een recent patent werd al duidelijk welke opties Apple overweegt om speakers, microfoons en de hoofdtelefooningang goed af te sluiten. Ook circuleerden er al eerder berichten over het waterproof worden van de iPhone 7, waarin eveneens het gebruik van een nieuw materiaal werd gesuggereerd.

Apple al langer bezig met waterproof maken van toestellen

Als klap op de vuurpijl blijkt Apple in de iPhone 6s al wat maatregelen te hebben genomen, om te voorkomen dat er water binnendringt. Uit een filmpje bleek dan ook dat het toestel een uur lang in een ondiepe bak met water overleeft – wat overigens nog niet wil zeggen dat je ermee kunt gaan zwemmen.

Nieuwe materialen voor iPhone 7

Dat Apple nieuwe materialen overweegt is in lijn met eerdere geruchten, waarin werd gesproken over een nieuwe niet-metalen behuizing. Dat zou een ommekeer zijn. Bij iPhone-generaties is Apple gaandeweg overgestapt van aluminium (eerste iPhone) naar plastic (iPhone 3G/3GS), glas (iPhone 4/4S) en terug naar aluminium (iPhone 5/5s). Bij de iPhone 6s werd zelfs gekozen voor een betere kwaliteit aluminium.

De gelekte informatie is afkomstig van bronnen vlakbij Catcher Technologies, het bedrijf dat componenten voor de behuizing van iPhones levert. Catcher zal voor de iPhone 7 waarschijnlijk tussen de 30 en 35 procent van de componenten voor de behuizing leveren. Daarmee is het de grootste leverancier op dit gebied.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2015, 19:30
Categorie Geruchten
Onderwerpen antenne, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.