iPhone 7 concept, Martin Hajek

‘Nog geen virtuele Homeknop in iPhone 7’

Apple zou een bestelling geplaatst hebben voor "standaard" lcd-componenten voor een toekomstige iPhone. Die bestelling zou inhouden dat de ontwikkeling van schermen met geïntegreerde Homeknop, waar Apple volgens geruchten mee bezig is, vertraging heeft opgelopen.

touch-id-screen
Apple zou voor een nieuw model iPhone bestellingen geplaatst hebben voor ‘standaardcomponenten’ voor lcd-panelen bij aanraakschermfabrikant Synaptic. Deze componenten (‘drivers‘) zorgen voor de verbinding tussen het lcd-paneel en de grafische chip die het geheel aanstuurt. Eerder zou Apple zelf druk bezig zijn met het ontwikkelen van chips en onderdelen voor Touch and Display Driver Integration (TDDI). Deze technologie zou het mogelijk moeten maken om een virtuele Homeknop in het schermpaneel te integreren. Maar de bestelling bij Synaptics zou erop wijzen dat Apple’s eigen ontwikkeling vertraging heeft opgelopen en dat TDDI nog niet ver genoeg gevorderd is om een geïntegreerde thuisknop mogelijk te maken. Dit meldt Digitimes volgens bronnen binnen de industrie.

iPhone 7 concept, (c) Martin Hajek
© iPhone 7 concept, Martin Hajek (@plaatjesmaker)

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple in het scherm van de nieuwe iPhone maar al te graag een geïntegreerde thuisknop wil plaatsen. Apple zou wel nog steeds bezig zijn met het maken van een Touch and Display Driver Integration (TDDI), maar die is mogelijk dus niet op tijd gereed voor de iPhone 7.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 17:12
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.