iPhone 7

‘iPhone 7 ongeveer 35% sneller dan iPhone 6s’

Er is een Geekbench-score opgedoken van mogelijk de iPhone 7. Hieruit zou blijken dat het toestel ongeveer 35% sneller is dan de iPhone 6s. Bovendien zou hij draaien op iOS 10.1, een nog niet aangekondigde versie van iOS 10.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7
Deze week is eindelijk het moment dat Apple de nieuwe iPhone 7 gaat onthullen. Deze zal op vele punten een verbetering zijn van zijn voorganger de iPhone 6s, ook op het gebied van prestaties. Maar hoeveel sneller wordt de iPhone 7 eigenlijk? Er is een Geekbench-score opgedoken van een nieuw iPhone-model waarop te zien is dat de score ongeveer 35% hoger uitkomt dan bij de iPhone 6s.

Update 8 september: De iPhone 7 is inderdaad veel sneller geworden. Wil je dit toestel hebben, lees dan onderstaand artikel over de iPhone 7 pre-order en het reserveren in Nederland.

Mogelijke Geekbench-score iPhone 7

Er was al eens eerder een vermoedelijke Geekbench-score opgedoken van de iPhone 7 Plus, maar deze bleek later nep te zijn. De nieuwe score lijkt echter een stuk geloofwaardiger. Zo wordt de score voor de single-core aangegeven met 3379, terwijl de nulti-test score uitkomt op 5495. Bij de iPhone 6s is dit respectievelijk rond de 2500 en 4200. Volgens de test zou het model een werkgeheugen van 2GB hebben, wat overeenkomt met de geruchten over het RAM-geheugen van de iPhone 7. Alleen de iPhone 7 Plus zou 3GB aan werkgeheugen krijgen. In de praktijk zul je voornamelijk bij zwaardere taken merken dat het toestel sneller werkt, bijvoorbeeld bij videoverwerking of bij games. In het dagelijks gebruik zul je vermoedelijk weinig verschil merken.

Toch zijn er enkele zaken opvallend aan deze mogelijke Geekbench-test. Allereerst wordt de iPhone omschreven als iPhone9,3. De iPhone 6s heet iPhone8,1 en iPhone8,2 voor respectievelijk de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. De drie geeft aan dat het om een extra derde model zou gaan, terwijl de scores juist in lijn liggen met de geruchten over de normale iPhone 7. Daarnaast lijkt er iets vreemds te zien aan de processor die volgens de test draait op een snelheid van nog geen 400 MHz. Dit is fors lager dan bij de iPhone 6s (1,85 GHz), maar volgens een Geekbench-ontwikkelaar hoeft dit niet per se iets te betekenen. iOS geeft deze score niet zelf direct weer, waardoor het slechts een snelle schatting kan zijn.

Geekbench met iOS 10.1

Tot slot is te zien dat het toestel voor de test draait op iOS 10.1, een versie die op dit moment nog niet beschikbaar is. Het is echter goed mogelijk dat Apple na het iPhone-event iOS 10.1 beschikbaar stelt als eerste beta aan ontwikkelaars. Vorig jaar deed Apple hetzelfde met iOS 9.1.

Het zal nu niet lang meer duren voordat we de daadwerkelijke details te weten komen. Zodra de iPhone 7 aanstaande woensdag aangekondigd wordt, weten we vrij snel daarna wat de specificaties zullen zijn. Wil je nog eens nalezen wat je allemaal kunt verwachten van het iPhone-event, lees dan ons aparte artikel nog eens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2016, 23:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geekbench, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.