‘iPhone 5se krijgt dezelfde processor als iPhone 6s’

De 4-inch iPhone 5se zou een snellere A9/M9 chip bevatten, die nu in de iPhone 6s aanwezig is. Daarnaast krijg je de keuze uit een 16GB- en 64GB-model en gaat de iPhone 5se hetzelfde kosten als de huidige iPhone 5s, zo schrijft Mark Gurman.

iPhone 5s iPhone 6

De geruchtenmolen rondom de 4-inch iPhone 5se draait op volle toeren en met een mogelijke aankondiging in maart komen we steeds meer te weten over de opgepoetste iPhone 5s. Vandaag blijkt dat de iPhone 5se een snellere A9/M9 chip krijgt en beschikbaar komt als 16GB en 64GB model.


Dit schrijft Mark Gurman van 9to5Mac, een journalist die bekend staat om zijn bronnen uit de industrie. Het verhaal van vandaag is een aanvulling op die van een paar dagen terug.

iPhone 5se krijgt A9-processor

Zo zouden er eerst nog testversies van de iPhone 5se zijn die een A8/M8 chip gebruikten, maar lijkt het er nu sterk op dat Apple toch voor de krachtigere A9- of M9-chip kiest die ook in de iPhone 6s aanwezig is. Geen gek idee, want als de iPhone 7 later dit jaar mogelijk een A10-processor krijgt loopt de iPhone 5se direct twee versies achter.

Als Apple inderdaad voor de A9/M9-processor kiest voor de iPhone 5se brengt dit ook het voordeel van Always On Siri met zich mee. Je hoeft je iPhone dan dus niet aan het stopcontact te hangen om met ‘Hey Siri’ de spraakassistent te activeren.

Bekijk ook

'iPhone 5se komt dit voorjaar, geen iPhone 6c'

Apple gaat dit voorjaar de iPhone 5se uitbrengen, een vernieuwde versie van de iPhone 5s. Het nieuwe budgettoestel gaat dus niet op de iPhone 6s lijken en heet ook niet iPhone 6c, zoals eerder werd gefluisterd.

De iPhone 5se vervangt de iPhone 6

Omdat de iPhone 5se zo’n grote sprong maakt op het gebied van prestaties, gelooft Gurman dat de 4-inch iPhone aan het einde van het jaar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zal vervangen. Zodra de iPhone 7 aangekondigd is, zal het iPhone-aanbod van Apple dus bestaan uit de iPhone 5se, iPhone 6s, iPhone 6s Plus en de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Als de iPhone 5se in maart aangekondigd wordt zal hij de plaats innemen van de iPhone 5s, die vanaf dat moment niet meer verkocht wordt. Volgens Gurman gaat de iPhone 5se hetzelfde kosten als de iPhone 5s nu kost. Als dit klopt kost het 16GB model €509 los. Wat het 64GB-model gaat doen qua prijs is nog even de vraag, omdat de iPhone 5s alleen een 32GB-optie heeft.

Bekijk ook

Gelekte foto: is dit de iPhone 5se?

Op internet is een mogelijke foto gelekt van de iPhone 5se, naast een iPhone 5. Het gebolde scherm, rondere knoppen en Touch ID zijn te onderscheiden op de foto, die afkomstig is uit Vietnam.

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.