NS Reisplanner Xtra screen

NS Reisplanner Xtra voor iOS introduceert Treinradar: zie exact waar je trein rijdt

De NS Reisplanner Xtra-app heeft voor iOS een leuke nieuwe functie gekregen. Dankzij de Treinradar kun je zien waar jouw trein precies rijdt, hoe hard hij gaat en wat de exacte samenstelling van het voertuig is.

NS Reisplanner Xtra screenTreinliefhebbers opgelet, want de NS heeft een handige en leuke nieuwe functie aan haar NS Reisplanner Xtra-app toegevoegd. Met de update van vandaag is het mogelijk om de exacte locatie, snelheid en samenstelling van de trein te bekijken. Ook zie je op een kaart van Nederland waar er allemaal treinen rijden.

Treinradar: zien waar jouw trein rijdt

Dankzij de nieuwste functie van de NS-app kun je zien welke treinen waar rijden. De zogenaamde Treinradar vind je in het zijmenu van de NS Reisplanner Xtra-app. Zodra je deze optie geopend hebt, zie je een kaartje van Nederland met daarin alle rijdende treinen. Door in te zoomen kun je zien waar de trein op jouw traject rijdt.

NS-Treinradar Treinsamenstelling bekijken in Treinradar bij NS Reisplanner Xtra.

Je kunt ook filteren op type treinstel (Sprinter of Intercity) of op de huidige snelheid van het voertuig. Weet je het treinstelnummer (aangegeven boven de deur), dan kun je ook hier makkelijk en snel op zoeken. Bekijk je een specifieke trein, dan kun je exact zien uit hoeveel treinstellen de trein bestaat en krijg je te zien welke voorzieningen er allemaal aanwezig zijn. Dankzij de Treinradar kijk je live met de trein mee, wat handig is als je op het perron staat te wachten op de eerstvolgende trein.

NS-Treinradar NS-Treinradar

De Treinradar-functie werd eerder al genoemd in een update-omschrijving van de NS Reisplanner Xtra-app, maar de functie was toen nog niet beschikbaar. Behalve de Treinradar-optie is ook het plannen van een reis verbeterd, doordat de autocomplete vernieuwd is. Het is nu niet meer vooraf nodig om aan te geven of je zoekt op station, adres of postcode. Favoriete locaties sla je snel op en geef je een eigen naam en zelfs een foto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2016, 13:24
Categorie Apps
Onderwerp ns reisplanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.