Gelekte foto: iPhone 5se met 4-inch scherm

Gelekte foto: is dit de iPhone 5se?

Op internet is een mogelijke foto gelekt van de iPhone 5se, naast een iPhone 5. Het gebolde scherm, rondere knoppen en Touch ID zijn te onderscheiden op de foto, die afkomstig is uit Vietnam.

Op internet is een foto gelekt van de mogelijke iPhone 5se. Dit nieuwe budgettoestel moet in maart verschijnen en heeft het uiterlijk van een iPhone 5s, maar met een scherm van gebold glas. De gelekte foto zou de nieuwe iPhone moeten voorstellen en is afkomstig van een bron uit Vietnam. In het verleden lekten wel vaker foto’s vanuit Vietnam, zoals de vierde generatie iPhone.

Gelekte foto: iPhone 5se met 4-inch scherm

Links zie je de iPhone 5, rechts de iPhone 5se met gebold scherm. Dit is te zien aan de spiegeling van de lamp. Ook op Reddit is flink wat discussie ontstaan of de foto echt is, maar de algemene consensus is dat we naar een authentieke foto zitten te kijken. De combinatie van lamp en tafel is namelijk identiek aan een foto uit 2013, waarin de iPad Air werd gelekt.

iPhone 5se met Touch ID en rondere knoppen

Afgelopen vrijdag meldde blogger Mark Gurman dat het nieuwe 4-inch toestel de iPhone 5se zal gaan heten en dus niet iPhone 6c. Dat heeft ermee te maken dat het toestel eigenlijk een opgevoerde (‘enhanced’) versie van de iPhone 5s zal worden. Volgens verwachting zal Apple het toestel in maart aankondigen.

Op bovenstaande foto is ook te zien dat het toestel links een normale homeknop heeft, terwijl het toestel rechts een Touch ID-knop heeft zonder opdruk. Andere details die uit de foto zijn af te lezen (mits deze inderdaad echt is): de knoppen zijn afgerond zoals bij de iPhone 6-serie. En de aan/uitknop zit niet meer aan de bovenkant, maar aan de zijkant, net als bij de iPhone 6-serie. Het nieuwe toestel lijkt dus een design-elementen van de iPhone 5- en iPhone 6-serie te gaan bevatten.

Ook binnenin wordt het een mix van oude en nieuwe elementen, zoals een 8 megapixelcamera (ook uit de iPhone 6) en een 1,2 megapixel frontcamera. Verder zit er een NFC-chip in voor Apple Pay en een A8- en M8-processor zoals in de iPhone 6. Live Photos kun je er ook mee maken, maar het scherm ondersteunt geen 3D Touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2016, 18:01
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone SE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.