Vrouw met iPhone in Apple Bagdat Apple Store in Istanbul, Turkije

‘Langere wachttijden schrikken iPhone 13-kopers af’

Apple denkt dat er rond de feestdagen geen grote piek in iPhone-verkopen zal zijn. De vraag naar de iPhone 13 zal volgens Apple tegenvallen, omdat mensen het zat zijn om zo lang te wachten op hun toestel vanwege chiptekorten.

‘Mensen willen niet wachten op een iPhone 13’

Apple zou dit verteld hebben aan toeleveranciers, beweert Bloomberg. Apple kan momenteel maar een beperkte hoeveelheid iPhone 13-modellen maken, vanwege een tekort aan onderdelen. Zodra de voorraden weer op niveau zijn denkt Apple niet dat mensen massaal naar de winkel zullen rennen. Mensen zouden moedeloos worden omdat sommige modellen moeilijk te krijgen zijn of een lange wachttijd hebben. In plaats daarvan stellen ze hun aankoop uit naar volgend jaar, met als gevolg dat er geen traditionele verkooppiek in december te zien zal zijn.


Aanvankelijk dacht Apple nog dat mensen wel warm zouden lopen voor een iPhone 13, zodra het toestel weer in ruime mate verkrijgbaar is. Maar inmiddels zou Apple toch een ander inzicht zijn gekomen, volgens anonieme bronnen van Bloomberg. Apple moest de iPhone 13-productie met 10 miljoen stuks verlagen vanwege een gebrek aan onderdelen, als gevolg van de wereldwijde chiptekorten.

iPhone 13 Pro levertijd

Overigens blijken die tekorten niet echt te spelen als je naar de iPhone 13-levertijden kijkt. Een middernachtzwarte 128GB iPhone 13 kun je nog vandaag ophalen bij de Nederlandse Apple Stores of morgen thuis laten bezorgen. En een zwarte 128GB iPhone 13 Pro ligt ook vandaag nog voor je klaar en wordt voor de kerst geleverd. De wachttijd is nu ongeveer één tot twee weken.

Bekijk ook

Alles over de iPhone 15 levertijd: hoe zit het met de voorraad?

Op deze pagina lees je alles over de iPhone 15 en iPhone 15 Pro levertijd en beschikbaarheid van de verschillende modellen, kleuren en opslagcapaciteiten. We vertellen je hoe het zit met de levertijd en voorraden bij diverse winkels en providers, zodat je niet te lang op je bestelling hoeft te wachten.

Actuele iPhone 13 deals

iPhone 13 Pro

De iPhone 13 Pro is de geavanceerde smartphone die Apple in het najaar van 2021 heeft uitgebracht. Wil je een losse iPhone 13 Pro kopen, dan heb je keuze uit meerdere kleuren en uitvoeringen. Je kunt ook kiezen voor een iPhone 13 Pro met abonnement. Dit toestel is inmiddels opgevolgd door de iPhone 14 Pro.

iPhone 13 Pro

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.