Galaxy S10 kleuren

Gerucht: ‘iPhone 11 krijgt zelfde OLED-scherm als Samsung Galaxy S10’

Geen speciale schermen meer voor Apple

De iPhones van 2019 zullen waarschijnlijk dezelfde OLED-schermen krijgen als de Samsung Galaxy S10. Het zou betekenen dat Apple geen speciale aanpassingen voor de schermen laat maken.

‘iPhone krijgt Galaxy S10 OLED-scherm’

Kijk je wel eens jaloers naar het OLED-scherm in de Galaxy S10 van een vriend of kennis? Samsung is immers dé specialist op het gebied van OLED-schermen voor smartphones en er zijn maar weinig fabrikanten die de schermkwaliteit kunnen evenaren. Gelukkig hoef je niet naar de ‘dark side’ over te stappen, want volgens een gerucht gaat Apple dezelfde schermen gebruiken. Twee van de verwachte 2019 iPhones krijgen een OLED-scherm en Apple kiest daarbij opnieuw voor Samsung. Het andere toestel houdt een LCD-scherm.


Dat zeggen bronnen van TheElec. De publicatie heeft een redelijk track record op basis van geruchten uit de toeleveringsketen, maar al dit soort geruchten geeft uiteraard geen 100% garantie. Apple gaat volgens bronnen precies hetzelfde materiaal gebruiken als we nu al in de Samsung Galaxy-serie kunnen zien. Het materiaal staat bekend onder de naam M9 en is eerder gebruikt in de Galaxy S10 en Galaxy Note 10. Ze zullen worden gemaakt door Samsung Display, een dochterbedrijf van Samsung dat uitsluitend schermpjes maakt.

Sinds de iPhone X wordt het materiaal ‘LT2’ gebruikt voor de schermen van Apple. Dit was speciaal ontwikkeld voor de iPhone. Samsung vernieuwt ongeveer elke twee jaar de materialen van de OLED-schermen. Nieuwe materialen worden eerste gebruikt in de flagship-modellen, waarna ze het volgende jaar doorschuiven naar de modellen in het midden en lagere segment. Voor de iPhone zou Apple dit jaar na de iPhone X en iPhone XS toe zijn aan een nieuw materiaal, maar blijkbaar heeft Samsung daar nu niet voor gekozen. In plaats daarvan zal Samsung hergebruik maken van de M9-panelen.

Samsung Galaxy S10 vs iPhone XS

Voor Samsung Display heeft het een aantal voordelen. Zo kunnen ze standaardiseren op onderdelen en hebben ze minder toeleveranciers nodig. Ze kunnen in grotere aantallen inkopen en kunnen daarmee een betere inkoopprijs bedingen.

Apple zal waarschijnlijk kiezen voor dezelfde pixeldichtheid en resolutie zoals nu ook al op de iPhone XS en iPhone XS Max beschikbaar zijn. Dat betekent een pixeldichtheid van 458 pixels per inch, terwijl dat bij de Galaxy S10 iets hoger ligt op 550 pixels per inch. Bij de Galaxy Note 10 ligt de pixeldichtheid met 401ppi echter weer wat lager.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.