iPhone 11 camera hardware

Zo krachtig is de camera van de iPhone 11 (volgens de expert van Halide)

De makers van de Halide-app hebben uitgebreid gekeken naar de camera in de nieuwe iPhones. Sebastiaan de With, maker van de bekende camera-app heeft alle details van de hardware op een rijtje gezet en vergelijkt het met de iPhone XS. Wat levert het op? In ieder geval een mooie video!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft al heel wat details gegeven over de iPhone 11 camera, zoals het feit dat alledrie de modellen beschikken over 12 megapixelcamera’s. Ze hebben een brandpuntsafstand van 13, 26 en 52mm met een diafragma van f/1.8, f/2.0 en f/2.4. De standaard- en de telefoto-lens bestaan uit 6 elementen, terwijl de ultragroothoeklens over 5 elementen beschikt en een kijkhoek van 120 graden heeft. Maar er valt nog genoeg te ontdekken voor mensen die echt in de details willen duiken en dat is precies wat Sebastiaan heeft gedaan. Hij maakt met Halide een app die het maximale uit de camera’s probeert te halen en was daarom extra gemotiveerd om te kijken wat er allemaal mogelijk is.


Al die technische verbeteringen zijn natuurlijk best geinig, maar wat heb je er in de praktijk aan? Dat blijkt het beste uit de filmpjes die mensen daadwerkelijk met de camera maken. Filmmaker Andy To ging met de iPhone 11 Pro op stap in Tokio en maakte een prachtige 4K-video van de stad. Het idee was om een visueel verhaal te maken van zijn reis door Japan. Tokio is een futuristische, snelle stad en dat paste perfect bij de snelle stijl die To wilde neerzetten. We krijgen ook verschillende scenes en lichtomstandigheden te zien. To filmde op een iPhone 11 Pro zonder externe lenzen, met de standaard Camera-app op het toestel. Hij gebruikte daarna Final Cut Pro X op de Mac om het verder te bewerken.

Technische specs van de iPhone 11 camera

De standaard groothoeklens aan de achterkant is op twee punten verbeterd, zoals in onderstaande tabel in vet is weergegeven. De minimum ISO-waarde is iets omhoog gegaan en de minimale belichting ook.

iPhone 11 camera specs

De telefotolens aan de achterkant zit alleen in de Pro-modellen en is ook verbeterd. De maximale belichting ging omhoog en de ISO-waarde ligt nu ook iets hoger. Het diafragma was bij de iPhone XS nog f/2.4 maar heeft op de iPhone 11 Pro de gunstiger waarde van f/2.0 gekregen.

iPhone 11 camera telefotolens

Nieuw in de complete iPhone 11-serie is de ultragroothoekcamera. Die was nog niet aanwezig in de iPhone XS, maar wel in alle modellen van dit jaar. Vandaar dat er geen vergelijking met de XS mogelijk is, maar de specificaties kon Sebastiaan wel op een rijtje zetten:

iPhone 11 camera supergroothoeklens

Apple heeft ook de frontcamera in de iPhone 11 verbeterd. Op maar liefst vier punten is de camera vooruit gegaan, zodat je mooiere selfies kunt maken en nog beter in beeld komt bij het facetimen:

iPhone 11 frontcamera specs

Met de komende software-updates die Apple voor iOS 13 gaat uitbrengen komen er nog meer verbeteringen voor de camera bij. Smart HDR is nog verder verbeterd, met Night Mode zien je foto’s er ook bij slechte lichtomstandigheden goed uit en met Deep Fusion gebruikt Apple machine learning en kunstmatige intelligentie om je foto’s nog beter voor het voetlicht te brengen.

Meer details over de hardware-specs lees je in de blogposting van Halide. Lees nog meer over de iPhone 2019 camera’s in onderstaand artikel:

Bekijk ook

Dit moet je weten over de camera's van de 2019 iPhones

De 2019 iPhone heeft dit jaar een derde camera, maar wat kun je daar allemaal mee? In dit artikel lees je alles over de verbeteringen van de iPhone 2019 camera's.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 18 september: Informatie over de supergroothoek en telefoto-lens aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.