Apple Store The Big Draw leren tekenen

Leer tekenen in de Apple Store met The Big Draw 2019

Met The Big Draw 2019 kun je de hele maand oktober leren tekenen in de Apple Store. In grote steden zijn er zelfs speciale sessies met bekende illustratoren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

The Big Draw 2019

Apple organiseert in oktober allerlei activiteiten om zelf te leren tekenen, in samenwerking met The Big Draw Festival. Er zijn meer dan 100 Today at Apple-sessies wereldwijd en speciale sessies in enkele grotere steden, waaronder Londen, Milaan, San Francisco, New York City en Singapore. In je eigen lokale Apple Store kun je ook de gebruikelijke tekensessies volgen. The Big Draw is een Britse non-profitstichting die zich richt op visuele ‘geletterdheid’ en organiseert al sinds het jaar 2000 een festival, dat is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste evenement om zelf tekenen te promoten. Vorig jaar organiseerde Apple iets soortgelijks rondom The Big Draw, met sessies door professionele illustrators en Apple’s eigen Creative Pro’s. Hieronder lichten we een paar interessante sessies uit. Mocht je van plan zijn om de komende tijd naar een van de genoemde steden te reizen, dan kun je dit mooi meepakken!


The Big Draw La Linea

Lijntekeningen maken met La Linea

In Milaan kun je aan de slag gaan met lijntekeningen in het art lab ‘Viva La Linea!’ met Tonin en Cavandoli. Bij Apple Piazza Liberty in Milaan gaan vader Osvaldo Cavandoli, zijn zoon Sergio Cavandoli en animator Piero Tonin je leren om de bekende Italiaanse animatie La Linea onder de knie te krijgen. Met de Apple Pencil ga je een storyboard maken van La Linea op de iPad. Hiervoor moet je uiteraard wel het Italiaans voldoende machtig zijn, want dat is de voertaal. Meer info.

The Big Draw New York Fifth Avenue

Gezichten tekenen met Nathan W. Pyle

In New York kun je aan de slag met het tekenen met gezichten. Niet alleen The Big Draw Festival speelt daar mee, maar het is ook de openingsavond van Comic Con. Cartoonist Nathan W. Pyle gaat je leren om grappige gezichtsuitdrukkingen te maken. Nathan is de maker van Strange Planet en vertelt je hoe je op de iPad Pro met een Apple Pencil uitdrukkingen zoals blijheid, angst en meer laat zien. Je kunt er vervolgens een verhaal van maken. Meer info.

The Big Draw Mikiko

Mini-comics maken met Mikiko

Ga je toevallig de komende tijd naar Londen, dan kun je meedoen aan het art lab ‘Creating Mini Comics with Mikiko’ Deze Japans-Duitse manga-artiest vertelt je waar ze de inspiratie vandaan haalt voor haar Mini Comics. Met de iPad ga je in de app Adobe Fresco zelf aan de slag om je visuele verhaal om te zetten naar een aantal frames. Meer info.

Een greep uit de andere sessies:

Wil je weten hoe het is om aan zo’n buitenlandse sessie mee te doen? Lees dan ons verslag van de AR[T] Walk in Londen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.