Slowfies

Apple wil ‘Slofie’ vastleggen als merknaam

Als er één buzzword is blijven hangen na de keynote van afgelopen week, dan is het ongetwijfeld het woord 'Slofie'. Apple vindt dat ze de term hebben uitgevonden en wil het nu vastleggen, zodat niemand anders het mag gebruiken zonder toestemming. Een Slofie is een slow motion-video waarin bijvoorbeeld de wind vertraagd door je haren waait.

Slofie als merknaam

Je kunt ook een Slofie maken terwijl iemand een bokshandschoen tegen je gezicht beukt. Het leek tijdens de aankondiging een beetje een grapje, maar niets is minder waar: Apple pakt het serieus aan en vraagt nu in de VS het handelsmerk ‘Slofie’ aan. Andere fabrikanten mogen het dan niet meer gebruiken. Slofies zijn alleen mogelijk op de nieuwe iPhone 11-familie. De frontcamera van deze toestellen kan video’s opnemen met een snelheid van 120 frames per seconde. Als je dit vervolgens vertraagd afspeelt krijg je een grappig slow motion-effect. Eerder lukte het Apple ook al om met Animoji een hit te veroorzaken: eind 2017 verschenen er allerlei Animoji karaoke-video’s waarin mensen playbackten met een van de karakters.


Natuurlijk kunnen andere fabrikanten ook een variant op het woord verzinnen, zoals slowfi (zonder e). Het handelsmerk daarvan was overigens al vergeven: het was in handen van een bedrijf in HongKong dat het gebruikte voor draadloze communicatie. In dat geval werd het geschreven als SlowFi, vergelijkbaar met Wi-Fi.

Slowfies

Apple’s handelsmerkaanvraag voor ‘Slofie’ is bedoeld voor “downloadbare computersoftware voor het vastleggen en opnemen van video”. Het lijkt dan ook vooral gericht op apps die dezelfde functie willen aanbieden, vooral als je er geen iPhone 11 voor nodig hebt. Apple wilde term beschermen omdat het een van de exclusieve functies op de iPhone 11-serie is.

In de Camera-app is overigens geen Slofie-Modus aanwezig. In plaats daarvan moet je gewoon voor Slo-mo kiezen en vervolgens naar de frontcamera overschakelen. Heb je nog wat inspiratie nodig? Apple gaat de komende tijd ongetwijfeld allerlei reclamefilmpjes maken waarin de Slofies te zien zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 september 2019 om 18:45
Onderwerp
Categorie
Apple
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.