iPad Pro 2018 mockup

Gerucht: ‘iPad Pro 2018 houdt hetzelfde schermformaat van 10,5 en 12,9-inch’

Er komen twee nieuwe iPad Pro's aan. De schermresolutie daarvan blijft waarschijnlijk gelijk aan de huidige modellen van 10,5-inch en 12,9-inch.

iPad Pro 2018 schermformaat

Appsee, een firma die apps analyseert, heeft bevestiging gevonden dat de schermresolutie van de twee iPads hetzelfde blijft. Apple test producten uitgebreid voordat ze worden uitgebracht, waarbij ook populaire apps en websites worden getest. In de logbestanden van Appsee bleken zes nieuwe iPad-modellen te zijn opgedoken, genummerd ‘iPad8,1’ tot en met ‘iPad8,5’. Daarnaast is er een ‘iPad8,8’ aangetroffen. Het gaat volgens de geruchten om de nieuwe iPad Pro 2018’s, die in twee formaten en in varianten met en zonder 4G verkrijgbaar zullen zijn.


De nummers 8,1 tot en met 8,4 hebben betrekking op een zogenaamde ‘puntresolutie’ die overeenkomt met de 2.224 x 1.668 pixels van de huidige 10,5-inch iPad Pro. De nummers 8,5 en 8,8 hebben een resolutie gelijk aan de 12,9-inch iPad Pro, te weten 2.732 x 2.048 pixels.

Normaal zou het feit dat de schermresolutie gelijk blijft niet zo opzienbarend zijn. Maar dit jaar is er iets anders aan de hand. Apple zou een compleet redesign hebben doorgevoerd, met smallere schermranden en een Face ID-camera. Ook de thuisknop ontbreekt, waardoor de fysieke afmetingen van de behuizing veel kleiner kunnen worden. Volgens twee bronnen (waaronder Slashleaks) wordt de iPad 5,9mm dun en ontbreekt de koptelefoonaansluiting.

iPad Pro 2018 formaat

Geen 11-inch
Toen Apple soortgelijke wijzigingen doorvoerde bij de iPhone X veranderde daarmee niet alleen het schermformaat, maar ook de resolutie. Bij de iPad Pro 2018’s lijkt dat niet te gaan gebeuren. Apple lijkt dezelfde fysieke schermgrootte te willen hanteren. Analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder een 11-inch en 12,9-inch iPad Pro en wekte daarmee de indruk dat het scherm van de kleinste Pro iets groter wordt. Maar als we Appsee mogen geloven blijft in ieder geval de schermgrootte hetzelfde. Alleen de behuizing wordt kleiner.

Appsee heeft het al eerder juist gehad. Ze ontdekten de iPad6,8 met een resolutie van 2732 × 2048 pixels, vlak voordat Apple in oktober 2015 inderdaad de allereerste iPad Pro aankondigde.

Aankondiging op 22 oktober?
We verwachten dat Apple de 2018 iPad Pro’s aankondigt tijdens een iPad-event op 22 oktober (of een andere datum in dezelfde periode). Ze liggen dan rond november in de winkel, nog net op tijd voor de feestdagen. Ook zou Apple tijdens het iPad 2018 event nieuwe accessoires en Macs kunnen aankondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2018, 9:27
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro
Device iPad Pro 2018

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.