iPad Pro review iCulture foto door maal4, iPad Pro klein en groot

‘Nieuwe 10,5-inch iPad Pro krijgt dezelfde pixeldichtheid als 9,7-inch iPad Pro’

De nieuwe iPad Pro met een scherm van 10,5-inch, zou dezelfde pixeldichtheid krijgen als de huidige 9,7-inch iPad Pro. Het scherm is daardoor net zo scherp, ook al is het formaat een stuk groter.

iPad Pro review iCulture foto door maal4, iPad Pro klein en groot
Het is nu zo langzamerhand vrijwel zeker dat we dit voorjaar kunnen rekenen op een nieuw schermformaat voor de iPad. Behalve de 7,9-inch iPad mini en de 9,7- en 12,9-inch iPad Pro, komt daar een nieuwe 10,5-inch iPad Pro bij. Geruchten waren het al eens over het formaat van deze iPad. Ondanks het grotere scherm, is het formaat van het toestel zelf nagenoeg hetzelfde als van de 9,7-inch iPad Pro. Maar wat is de resolutie van het scherm? Volgens bronnen zou de 10,5-inch iPad Pro dezelfde pixeldichtheid krijgen als de 9,7-inch iPad Pro.

Pixeldichtheid 10,5-inch iPad Pro

Rhoda Alexander van IHS Markit beweert tegenover Forbes dat de nieuwe 10,5-inch iPad Pro een resolutie krijgt van 2.224 bij 1.668 pixels. De huidige 9,7-inch iPad Pro heeft een resolutie van 2.048 bij 1.536. De hoeveelheid pixels is dus aanzienlijk groter, maar gezien ook het scherm groter is, komt de pixeldichtheid uit op dezelfde waarde. Volgens de bron krijgt de nieuwe 10,5-inch iPad Pro een pixeldichtheid van 264 ppi (pixels per inch). Ook de grote iPad Pro van 12,9-inch heeft deze pixeldichtheid. Het scherm zou daardoor net zo scherp zijn.

De nieuwe 10,5-inch iPad Pro krijgt volgens de bron inderdaad nauwelijks schermranden, zodat het toestel qua formaat bijna hetzelfde is als van de standaard iPad. Zo kan het Smart Keyboard ook gebruikt worden op dit nieuwe model. Over de prijs had de bron ook wat te melden. De nieuwe 9,7-inch iPad Pro zou qua prijs kunnen zakken naar $299. Momenteel betaal je voor een 9,7-inch iPad Air 2 €439. Alleen de iPad mini 2 heeft een lage prijs van $269/€299. Apple zou de prijs van de huidige 9,7-inch iPad Pro kunnen verlagen naar $499, waardoor de 10,5-inch iPad Pro verkocht kan worden voor $599. Met de iPad mini-lineup zal deze keer niks gebeuren, zo meldt de bron. Het assortiment zou daardoor ongewijzigd blijven.

Apple zou van plan zijn om de nieuwe iPad-modellen in maart aan te kondigen, tijdens een nieuwe Apple-event. Een nieuwe low-budget 9,7-inch iPad Pro zou nog kort daarna kunnen verschijnen, maar de nieuwe 10,5-inch iPad Pro zou op z’n vroegst in mei verschijnen. Ook een nieuwe 12,9-inch iPad Pro zou langer op zich laten wachten. Behalve de nieuwe iPad-modellen zou Apple ook een rode iPhone 7 en 128GB iPhone SE onthullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2017, 18:12
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro
Device iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.