iPhone lege batterijmelding

iOS 10.2.1 geeft waarschuwing als je iPhone-batterij onderhoud nodig heeft

Heeft jouw iPhone een nieuwe batterij nodig? iOS 10.2.1 geeft nu een waarschuwing als de batterij aan vervanging of onderhoud toe is. Deze melding wordt weergegeven in de instellingen.

iPhone lege batterijmelding
iOS 10.2.1 verscheen al ruim een maand geleden, maar er duiken nu steeds meer details op met betrekking tot de iPhone-batterij en deze huidige iOS-versie. Vorige week liet Apple al weten dat het probleem van uitvallende iPhone 6(s) grotendeels opgelost is. Nu blijkt dat Apple ook een andere toevoeging gedaan heeft. iOS 10.2.1 geeft namelijk een waarschuwing als de batterij in de iPhone onderhoud nodig heeft, zo blijkt uit een nieuwe supportpagina.

iOS waarschuwt bij onderhoud iPhone-batterij

Een batterij van de iPhone, en ook alle andere elektronische apparaten, vertoont na een aantal jaren gebruik slijtage. De batterij gaat na een bepaalde hoeveelheid ladingen, minder lang mee. Soms kan het zo zijn dat de batterij zelfs aan vervanging toe is. Bij de iPhone geldt dat na 500 oplaadcycli nog 80% van de originele capaciteit over is. Het was echter altijd vaag of jouw iPhone-batterij echt aan vervanging toe was of dat er een ander probleem aan de hand was wat zorgt voor een minder korte batterijduur. Vanaf iOS 10.2.1 geeft de iPhone vanzelf een waarschuwing.

iOS 10.2.1 en later geeft een waarschuwing bij slechte batterij.Bij het kopje Instellingen > Batterij kan de volgende melding weergegeven worden: Je iPhone-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig. De nieuwe diagnostische tests die in iOS 10.2.1 toegevoegd zijn, kan controleren of er gekeken moet worden naar de batterij. Is de batterij van mindere kwaliteit, dan kan de iPhone spontaan uitvallen. Dit probleem dook de afgelopen maanden bij veel gebruikers op, al ging het ook vaak om een daadwerkelijk effect of een bug in iOS. Als je de melding ziet staan bij het kopje Batterij in de instellingen van iOS, dan is het tijd om een afspraak te maken met Genius Bar in de Apple Store of een geautoriseerde Apple Service Provider.

Op de MacBook houdt Apple al de kwaliteit van de batterij in de gaten en laat vanzelf weten als deze aan vervanging toe is. Op de iPhone en iPad was dit nog niet het geval, maar iOS 10.2.1 heeft deze functie in ieder geval aan de iPhone toegevoegd. De iPad lijkt deze waarschuwing nog niet te hebben, aangezien er in het support-document alleen nog over de iPhone gesproken wordt.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2017, 16:25
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp batterij
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.