iPad Pro kleuren

‘10,5-inch iPad Pro vervangt huidige 9,7-inch model, pre-order op 9 juni’

Hoe ziet Apple's iPad line-up eruit zodra de nieuwe 10,5-inch iPad Pro uitkomt? iCulture heeft vernomen dat de 10,5-inch iPad Pro de opvolger is van de huidige 9,7-inch iPad Pro. Ook komt er een nieuwe 12,9-inch iPad Pro.

Al maanden gonst het van de geruchten omtrent een nieuwe 10,5-inch iPad Pro. Al vorig jaar verschenen de eerste berichten dat Apple zou werken aan deze iPad met nieuw schermformaat. Tijdens de WWDC kondigt Apple misschien deze 10,5-inch iPad Pro aan, maar hoe past dit nieuwe formaat binnen de huidige iPad line-up? iCulture heeft het antwoord: wij hebben van bronnen vernomen dat deze nieuwe iPad dient als opvolger van de bestaande 9,7-inch iPad Pro.


iPad Pro kleuren

‘10,5-inch iPad Pro in juni’

Onze bron meldt dat Apple in juni twee iPads zal uitbrengen, namelijk:

  • 12,9-inch iPad Pro, als vervanger van het huidige model
  • 10,5-inch iPad Pro, als vervanger van de 9,7-inch iPad Pro

De verwachte datum voor de pre-order is 9 juni, de vrijdag na de keynote van WWDC 2017. Daarbij zal Apple vermoedelijk zal kiezen voor een softlaunch, net zoals afgelopen maart bij de standaard 9,7-inch iPad. Dat betekent dus geen lange rijen bij de Apple Stores, maar de normale pre-order waarbij je de iPad op een afgesproken tijdstip kunt ophalen.

Verder meldt onze bron dat in beide nieuwe iPads een A10 Fusion-chip aanwezig zal zijn met LTE Advanced en snelheden tot 450Mbit/s. De thuisknop zal ongewijzigd zijn, dus een fysiek indrukbare knop. We hoeven dus ook nog niet te rekenen op een thuisknop onder het scherm.

De huidige 9,7-inch iPad Pro verscheen vorig jaar maart. Het 12,9-inch exemplaar was toen al een paar maanden op de markt en is inmiddels wel aan een update toe.

10,5-inch iPad Pro in eerdere geruchten

Er wordt al maanden gesproken over een 10,5-inch iPad Pro. Deze heeft volgens analist Ming-Chi Kuo hetzelfde formaat als de huidige versie met 9,7-inch scherm, maar met smallere schermranden. Mogelijk blijft de huidige 9,7-inch iPad Pro nog wel een tijdje op de markt als instapmodel voor mensen die een iPad met ondersteuning voor de Apple Pencil zoeken.

Geruchten rondom drie nieuwe iPad-modellen circuleren al heel lang. Er werd vorig jaar al gesproken over een instapmodel van 9,7-inch, wat uiteindelijk ook bleek te kloppen. Dat betekent dat er nog twee modellen over zijn, die nog niet zijn aangekondigd. De WWDC zou het meest logische moment zijn voor Apple om de overige twee iPad-modellen aan te kondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.