Siri, Google Home en Amazon Echo: wie werkt het beste met accenten? [video]

In een komische video zijn de assistenten Siri, Google Home en Amazon Echo tegenover elkaar gezet. Welke assistent kan het beste omgaan met Engelse accenten? In deze video zie je het antwoord.

Siri, Google Home en Amazon Echo in accententest.

Er zijn al veel vergelijkingen gemaakt tussen de slimme assistenten van Apple, Google en Amazon. Maar welke assistent kan nou het beste buitenlandse accenten verstaan? In een video zijn allerlei verschillende accenten zoals Iers, Schots, Italiaans en Japans in het Engels uitgetest met Siri, Google Home en Amazon Echo.

Siri, Google Home en Amazon Alexa met accenten

Siri is de assistent die verreweg de meeste talen ondersteunt, maar wat nou als je last hebt van een Duits accent? De mannen van Probably Science namen de proef op de som en zetten de drie assistenten Siri, Google Home en Amazon Echo recht tegenover elkaar. In onderstaande video worden acht verschillende Engelse accenten uitgeprobeerd. Het gaat dan om Amerikaans, Schots, Iers, Brits, Australisch, Japans, Duits en Italiaans. Hoe goed geven de assistenten antwoord op de gestelde vragen?

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Tijdens de test is er een viertal vragen gesteld aan elke assistent. In elke vraag schuilt een instinker om het de digitale assistenten zo lastig mogelijk te maken. In de eerste opdracht wordt het commando “Add Worcestershire sause to my shopping list”. Bij deze eerste vraag blijkt Siri de winnaar te zijn, gevolgd door Google Home. De Amazon Echo met Alexa was de duidelijke verliezer. Waar Siri en Google Home bij twee accenten problemen hadden, herkende de Echo de vraag bij vier accenten niet goed. Bij de vraag “When was Benedict Cumberbatch born?” had Siri de meeste problemen, al werd alleen het Japanse accent niet goed herkend.

De andere twee vragen in het experiment waren “Ouagadougou is the Capital of which country?” en “Which writer wrote Westworld?”. Vooral het Ierse en Schotse accent in de video zijn hilarisch om te zien en maakt de video het kijken waard. De uiteindelijke winnaar van de test is Google Home, want die herkent in de meeste gevallen verschillende Engelse accenten beter dan de rest.

Om de test helemaal eerlijk te doen is het wachten totdat Apple zijn eigen Siri-speaker op de markt gaat brengen, mogelijk met een verbeterde Siri en betere microfoons.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/homepod/

Via BGR.

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.